Образувано е досъдебно производство за убийство. След запознаване с материалите

...
Образувано е досъдебно производство за убийство. След запознаване с материалите
Коментари Харесай

Прокурор повдигна завесата за ужаса в Лесново, основната версия за убийството е...

Образувано е досъдебно произвеждане за ликвидиране. След запознаване с материалите по делото в допълнение квалификацията ще бъде прецизирана и е допустимо да бъде повдигнато обвиняване за дипломиран случай на ликвидиране. Това сподели на брифинг в Софийска окръжна прокуратура наблюдаващият прокурор за случая в село Лесново, при който мъж беше убит след битов скандал.

„ Извършителят е хванат. Предстои привличането му като обвинен и задържането му за 72 часа “, уточни тя.

„ Делото ще бъде импортирано с искане за взимане на непрекъсната мярка задържане под стража. Към момента не престават неотложните дейности по следствието. Не мога да ви дам информация за типа на револвера. Назначена е експертиза, само че имаме съображение да допускаме, че откритото оръжие е това, с което е осъществено убийството “, сподели още наблюдаващият прокурор.

" Не е открита безапелационна информация лицето да страда от психично заболяване ", сподели тя.

„ Не е открито и да се води на доклад, само че това не значи, че няма такава опция. Назначена е съдебно-психиатрична експертиза, която ще ни каже страда ли лицето от психологично заболяване и било ли е вменяемо, могло ли е да схваща смисъла на действието и да управлява постъпките си “, изясни тя.

„ В дома на причинителя са открити гилзи, само че не мога да кажа детайлности, тъй като специалистите не са се произнесли към момента “, разяснява наблюдаващият прокурор.

" Вероятно става въпрос за битов скандал, подбуден от кавга за велосипед, само че към момента текат разпити на очевидци и не бих желала да давам подвеждаща информация ", добави тя.

„ Мотивите за закононарушението се обясняват. Нито причинителят, нито простреляният са престъпно проявени “, уточни тя.

Ралица Данкова изясни, че не може да даде информация дали на причинителя са правени проби за приложимост на алкохол и опиати. „ Няма данни преди случая сред двете лица е имало различен спор “, разяснява наблюдаващият прокурор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР