Образувано е досъдебно производство за кражба от офис на спедиторска

...
Образувано е досъдебно производство за кражба от офис на спедиторска
Коментари Харесай

Групата на Ефенди разби и обра офис на куриерска фирма в Божурище

Образувано е досъдебно произвеждане за кражба от офис на спедиторска компания в Божурище. Това стана ясно на брифинг от от Главна дирекция „ Национална полиция “.

В хода на следствието са повдигнати четири обвинявания на 4 лица. Арестуваните са двама мъже на 30 години, един на 42 години и един мъж на 50 години. На последните е повдигнато обвиняване за кражбата на 200 лева, касови апарати и 65 колета на куриерската компания. Двамата мъже на 30 години са упрекнати в помагачество. Обвиняемите също по този начин са оказали опозиция при опит на прекъсване на автомобила от полицейски екип. Обирджиите най-демонстративно са потеглили с буса си, като един служител на реда е ранен – бил е ударен с вратата на колата.

От Главна дирекция „ Национална полиция “ разкриха още, че 42-годишният мъж е осъждан за две обири. 52-годишният мъж също е осъждан неведнъж.

Повдигнаха обвинявания и задържаха четирима за кражба

У крадците са открити пластини за СИМ карти, принадлежности, матрица за изработка на ключове, магнитни лепенки и други.

"На 26 февруари беше извършена полицейска интервенция от чиновници на „ Криминална полиция “ към Групово дело „ Национална полиция “ и ОДМВР – София. Беше открит офис на куриерска компания, която най-вероятно ще бъде обект на посягане от групата на т.н “Ефенди”. При акцията се откри, че в действителност е проникнато в офиса и е осъществена кражба на касови апарати, колета и пари ", съобщи шефът на Главна дирекция "Национална полиция " комисар Христо Терзийски.

"Микробусът им е открит зарязан в региона на село Волуяк. При извършена акция в региона на жк. „ Люлин “ в София лицата са арестувани ", сподели още той.

"Характерното за този случай е подготовката за обира и деактивирана на системата за защита. Деактивирането на СОТ системата съставлява интерес за нас. Лицата са от престъпния контингент, били са следени ", разяснява Терзийски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР