Образувано е досъдебно производство за хулигански действия във връзка с

...
Образувано е досъдебно производство за хулигански действия във връзка с
Коментари Харесай

Прокуратурата за скандалния клип: Момчето е отказало да участва няколко пъти

Образувано е досъдебно произвеждане за хулигански дейности по отношение на публикувания клип, на който едно лице е сложено в ролята на куче и е развеждано на каишка в търговски център. Това разгласи Петър Петров, областен кмет на Пловдив. Припомняме, че след случая последваха арести на участниците - Тодор Огнянов- Куката, Петко Атанасов- Чеченеца и Данаил Йорданов - Емили Тротинетката.

Пострадалото лице със специфични просветителни потребности е на 20 години. На общ прочут на Емили Тротинетката, Чеченеца и Куката, които разгласяват клипове в обществените мрежи и YouTube, е било предоставено да откри елементарно податливо на операции лице, което да бъде уверено да изиграе ролята на куче. Човекът стартира посредством известия във Facebook и позвънявания по телефона да увещава момчето да се съгласи да се срещне с неговите другари. То е знаело, че тримата снимат клипове и са известни онлайн, само че отхвърля неколкократно.

" Въпреки това общия прочут продължава упорито до го убеждава какъв брой е хубаво да се запознае с тези лица и че може да бъде прочут като тях. Възползвайки се от добротата му, той съумява да го придума да се срещне с три лица, които в следствие бяха арестувани. Убедили го, че ще стане ужасно прочут и не би трябвало да се тормози. Казват му, че ще бъде в ролята на куче и ще му хвърлят предмети, които да донася, да лае и най-после да им подаде лапа ", изясни още прокурорът.

Наказателния кодекс, който планува отнемане от независимост до 5 години. Двама от обвинените са осъждани и оправдани. Тримата ще бъдат арестувани за 72 часа. 

Чеченеца е съден за обир, Тошо Куката в границите на две години има присъди за три грабежа и закана за ликвидиране. И двамата са оправдани. 

Зам. шефът на полицията комисар Радослав Начев разкри подробни за задържането. Емили, която живее в София, е отказала да се яви и е била открита и арестувана от столичната полиция. 

" Това са обстоятелствата до този миг. Обръщам се за следващ път към родителите - внимавайте какво гледат вашите деца, внимавайте какви инфлуенсъри следват. Често попадат на неприятни образци " моли Районният прокурор на Пловдив. 

Очаквайте още детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР