Образувано е досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев, съобщи вътрешният

...
Образувано е досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев, съобщи вътрешният
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата образува досъдебно производство срещу Асен Василев

Образувано е досъдебно произвеждане против вицепремиера Асен Василев, заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

Производството е за закононарушение по работа.

По думите му сигналът е пристигнал от компания „ Инса Ойл “.

На 15 март компанията фактически внесе сигнал в прокуратурата, откакто в " Защо, господин министър " по bTV вицепремиерът съобщи, че " Инса ойл " и " Сакса " са двете вериги бензиностанции, които са вдигали цените нагоре, без да има причина за това ".

Според компанията на Георги Самуилов по-малките играчи на пазара са били привикани на среща " с неразбираем подтекст ", откакто са предложили съответни ограничения за намаляването на цените, а с дейностите си държавното управление толерира " Лукойл ".

„ Не е формирано досъдебно произвеждане против Асен Василев, тъй като в Наказателно-процесуалния кодекс се споделя, че досъдебно произвеждане се образува за осъществено закононарушение, а не против лице. Фигурата на обвинен излиза единствено след задоволително събрани доказателства за осъществено закононарушение “, посочи за bTV представителят на спецпрокуратура Христо Кръстев.

(Бел. ред. - в действителност това не е опровергаване, а стандарно пояснение на законовата процедура, съгласно която делото първо постоянно е за действията, а не за несъмнено лице.)

По-късно на брифинг по различен мотив информацията разяснява и министър председателят Кирил Петков:

" Това, за което бях осведомен - не съм получил публично от прокуратурата, само че в случай че е правилно, това е цялостно безсрамие.

Те не можаха да създадат досъдебно произвеждане две години за другия проблем, в този момент за няколко часа направиха за една от компаните, отговорни за част от суматохата за горивата. Надявам се, че не е вярна новината, само че в случай че е вярна - просто позор ", сподели Петков.

(Бел.ред - естествено, процесуало видяно, той няма в какво качество и да чака бъде осведомен " публично " от Спецпрокуратуата.)
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР