Образувано е досъдебно производство по случая с незаконното загробване на

...
Образувано е досъдебно производство по случая с незаконното загробване на
Коментари Харесай

Образувано е досъдебно производство по случая със загробените норки в Сливенско

Образувано е досъдебно произвеждане по случая с противозаконното загробване на огромно количество мъртви животни в Сливенско. Това сподели за „ Фокус” шефът на Областна дирекция по сигурност на храните – доктор Пламен Пенчев.

Както bTV заяви на 29 юли – в рудник в село Боров дол, община Твърдица, бяха открити тонове трупове на одрани норки.

По думите на Пенчев експертиза ще покаже типа на загробените животни.

Експерти от регионалната дирекция са направили инспекция на място. Установяват, че в частен парцел на дълбочина 2.5 метра са закопани голям брой трупове на дребни животни, по първична информация – хищни.
Институциите мълчат по случая с тоновете заровени норки в Сливенско Възможно е да става въпрос за закононарушение за милиони
„ Вероятно се касае за норки, само че това ще покажат лабораторните проучвания на взетите на място проби”, посочи доктор Пенчев.

Сигналът е постъпил от ОДМВР – Сливен в петък. Все още не е изяснено дали този, който е направил загробването, има позволение, само че по думите на доктор Пенчев трупната маса би трябвало да бъде изпратена за заличаване в екарисаж, а не заравяна.

При взимането на проби е било открито, че животните нямат кожи, заровени са били единствено одрани трупчета. Д-р Пламен Пенчев посочи, че след взимане на пробите могилата е била затрупана още веднъж, а мястото – дезинфекцирано.

Проверката по случая продължава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР