Образувани са и над 300 досъдебни производства за нарушаване на

...
Образувани са и над 300 досъдебни производства за нарушаване на
Коментари Харесай

Петима полицаи са заразени с COVID-19 у нас

Образувани са и над 300 досъдебни производства за нарушение на карантината,съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов
"Колегите първо предизвестяват тези хора, които се разхождат, само че в случай че те не се вслушват, биват глобени ", сподели той.
Припомняме ви, че разходки по пракове, градинки, пешеходни алеи е строго неразрешено.
"Още от предходната седмица на чиновниците на Министерство на вътрешните работи беше подредено, и те го извършват съзнателно, по високоговорителите на патрулните коли да предизвестяват жителите да не се струпват на едно място, а да се прибират. Аз съм дал на всички регионални шефове пълномощия, всеки, съгласно ситуацията, да преценя какви ограничения да предприеме. Навсякъде броят на скупчването на хора и карантинирането е друго. Не виждам някакъв проблем безотговорните жители да се изплашен малко ", съобщи Иванов.
"Ако всички ограничения се управляват единствено от Министерство на вътрешните работи, то тогава нашата идея е обречена на неуспех. Трябва да има самоконтрол и отговорност от жителите, не трябва принудително да става всичко ", счита главсекът.
"Към този миг над 25 000 са жителите, сложени под карантина. Но тази цифра се трансформира непрекъснато, защото има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина е изтекла. Това е ежедневнопроменяща се цифра. Полицаите при осъществяване на полицейска инспекция могат по ЕГН да ревизират дали това лице би трябвало да е под карантина у дома ", изясни той. Ако карантината е нарушена или се образува досъдебно произвеждане, или се прави инспекция.
Ивайло Иванов заяви, че все още има петима служители на реда, инфектирани с ковид.
Той осведоми, че всички, които са пазили Банско по време на карантината, ще бъдат тестувани. В 1000 - тата души, на които пробно ще се приложи бързият тест, ще влязат и жандармеристи, които са в регионите, където има най - доста завърнали се от чужбина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР