Образувани са 4 досъдебни производства, иззети са наркотици – метамфетамин

...
Образувани са 4 досъдебни производства, иззети са наркотици – метамфетамин
Коментари Харесай

Резултати от проведена специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР-Русе

Образувани са 4 досъдебни производства, конфискувани са опиати – метамфетамин и марихуана, както и 12 растения марихуана, открит е револвер и 50 боеприпаса, двама са арестувани с постановления на прокурор за 72 часа
В рамките на извършените полицейски дейности е разкрита незаконна бензиностанция на територията на Бяла. Проверката е осъществена от чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР – Русе, във връзка със случай на контрабандно предложение на гориво. В региона на открита площадка – ТИР паркинг със заведение за хранене, те установили съществуването на нерагламентирана безинова колонка с разходомер, инсталирана към бидон в транспортно средство – бус „ Ситроен“, спрян от придвижване, благосъстоятелност на 63-годишен беленчанин. В бидона чиновниците разкрили течност в количество от към 130 литра с аромат на дизелово гориво. Във връзка със случая са известени и чиновници от митницата в Русе. Образувана е кореспонденция по разказа на ОДМВР – Русе, с оглед изясняване на данни за закононарушение член 234 от Наказателен кодекс.

28-годишен е арестуван от полицията в Сливо поле с опиат, откакто е избягал от полицейска инспекция на пътя. На 18 март, на ул. „Бузлуджа“ в Сливо поле служители на реда от локалното районно управление (на МВР) дали знак със стоп-палка за прекъсване за инспекция на лек автомобил „Фиат Пунто“, с френски регистрационен номер. Автомобилът не спрял, само че униформените го открили паркиран пред дом на ул. „Тракия“, без лидер. По-късно се появил и специфичен автомобил за пътна помощ, ръководен от 44-годишен мъж и пасажер – русенец, на 28 години. При инспекцията е изяснено, че фиатът е на 28-годишния, който обяснил, че не бил спрял за инспекцията, защото по-рано денем е употребявал опиати. Съобщил и че държи в себе си наркотично вещество и предал непринудено електронна везна, лула и плик с кристалообразно вещество, реагирало на амфетамин. Водачът отказал тест за приложимост на опиати. Бил е арестуван и конвоиран до болничното заведение, където също е отказал да даде проби за разбор. Случаят е документиран и се обяснява с оглед закононарушение по член 354а от Наказателен кодекс.

Наркотици, растения марихуана, принадлежности за разфасоване, оръжие и муниции са открити у 29-годишен русенец. На 19 март, в хода на провеждащата се полицейска интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност на територията на Русе, криминалисти направили инспекция на адрес в гада, населяван от 29-годишен мъж. При претършуване служителите на реда иззели метамфетамин и канабис, две електронни везни, стъклени шишета с канабисово масло, огнестрелно оръжие, муниции, дузина растения – канабис, отглеждани в особено пригодено за това помещение и други движимости. Мъжът е бил арестуван по ЗМВР, като по случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по чл.354а ал.3 пр.2 от Наказателен кодекс, чл.354в ал.1 от Наказателен кодекс и чл.339 ал.1 от Наказателен кодекс.

Двама причинители на обири са открити от чиновници на Първо районно управление (на МВР). На 17 март в районното ръководство мъж, живеещ на адрес на ул. „ Муткурова “ в Русе, подал сигнал, че от вкъщи му е осъществена кражба на мобилен телефон. В резултата на извършените оперативно-издирвателни дейности, служителите на реда от Първо районно управление (на МВР) открили, че създател на похищението е русенец, прочут на полицията, 31-годишен. Той е открит от чиновниците, а откраднатият телефон е открит и конфискуван. По случая се води кореспонденция по разказа на Първо районно управление (на МВР). Още един създател на кражба бил хванат от чиновниците на районното ръководство във връзка със сигнал от 18 март. Тогава в полицията било обявено, че от магазин на бул. „ Цар Освободител “, в региона на общинския пазар, са отнети осветително тяло и други движимости. В резултат на осъществената работа по сигнала, служителите на реда стигнали до причинителя – малолетен русенец, на 17г.. Вещите предмет на закононарушението са открити и конфискувани. За случая се води кореспонденция в Първо районно управление (на МВР).

Безакцизен тютюн е открит в дома на русенец. При инспекция в жилището на 38-годишен мъж в блок в регионалния град служителите на реда открили, че той държи към кг ситно нарязан тютюн, без бандерол. Количеството е конфискувано. На мъжа е формиран акт от чиновници на митническата организация. Той е бил арестуван от полицията за период до 24 часа и по случая в ОДМВР – Русе е формирана кореспонденция за закононарушение по Наказателен кодекс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР