Образувани са 29 досъдебни производства за измами с ТЕЛК. Данните

...
Образувани са 29 досъдебни производства за измами с ТЕЛК. Данните
Коментари Харесай

29 са досъдебните производства за измами с ТЕЛК

Образувани са 29 досъдебни производства за измами с ТЕЛК. Данните са от отчет на Министерство на вътрешните работи показан през днешния ден в Народното събрание.
Заради отпадналия вербален парламентарен надзор Народното събрание изслуша вътрешният министър Младен Маринов за следствието на измамите с удостоверенията за ТЕЛК.

Само за първите два месеца на годината има формирани към този момент 29 досъдебни производства, заяви министърът. Един от най-фрапиращите случаи е в Плевен, където двама души са освидетелствани със 100% слепота и потребност от непозната помощ, а в това време са управлявали коли.

Единият е получил 26 000 лв., другият 41 000 хиляди лв.. Между 600 и 2500 лв. приблизително са получавали медиаторите за издаването на подправени документи по данни на Министерство на вътрешните работи.

Според Цветан Цветанов систематичният метод на Министерство на вътрешните работи против подправените ТЕЛК-ове ще има сериозен предпазен резултат

Според събраните данни в министерството излиза наяве, че на първия стадий първата стъпка се подхваща най-често от някой от медиаторите, който звъни на пациента и му припомня, че експертното му решение изтича след избран интервал от време. Предлага се услуга за ново преосвидетелстване, като се загатва в не дребна част от случаите цената, която би трябвало да бъде заплатена. Друга част от случаите пациентите сами търсят подпомагане, като споделят, че са получили писмо за явяване пред ТЕЛК и търсят подпомагане.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР