Образувана е дисциплинарна проверка по отношение на служителите, които нахлуха

...
Образувана е дисциплинарна проверка по отношение на служителите, които нахлуха
Коментари Харесай

Терзийски: Образувана е дисциплинарна проверка за спецакцията на грешен адрес в ж.к. Левски

Образувана е дисциплинарна инспекция във връзка с чиновниците, които нахлуха на неверен адрес в жилищен блок в София при спецакция на полицията. Това изясни в Народното събрание министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той разясни, че ГДБОП е разрушила проведена незаконна група, като са арестувани 19 лица и са разпитани над 30. С мярка "задържане под стража " са петима.

Министърът изясни още, че след инструктаж чиновниците на ГДБОП, жандармерията и профилираните сили е трябвало да отидат на адрес в ж.к. "Левски ". Въведен неверен адрес в навигационната система на автомобила обаче е изпратила чиновниците на неправилното място.

"По данни на чиновниците от екипа са въведени правилните данни, в следствие обаче е открито, че вместо в блок седем, екипът дошъл на адрес в блок четвърти в квартал "Левски "-Г ", сподели министърът.

Депутатите от Българска социалистическа партия възразиха за метода, по който се дава информацията с претекст, че министърът не дава съответни данни и не показва какви санкции ще бъдат наложени вероятно на полицейските чиновници.

Вчера стана ясно, че при спецакцията маскирани служители на реда са разрушили вратата и нахлули в жилището на нищо неподозиращо семейство с бебе на 4 месеца. Те са били и блъскали мъжа и са ритали дамата. През цялото време са викали на хората "боклуци ". След като се е схванало, че е станала неточност, са си тръгнали без да се извинят. По-късно при ошашавеното семейство пристигнал полицейски шеф, който се извинил с половин уста и обвинил навигационната система за грешката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР