Образователното министерство, сдружението на общините, синдикатите и част от родителските

...
Образователното министерство, сдружението на общините, синдикатите и част от родителските
Коментари Харесай

Антистрес програми за учители, а не видеонаблюдение, ще пазят от насилие в детските градини

Образователното министерство, сдружението на общините, синдикатите и част от родителските организации са срещу наложителното видеонаблюдение в детските градини. За сметка на това обаче ще има краткосрочни и дълготрайни ограничения за превъзмогване на експанзията, измежду които и антистрес стратегии за учители. Това се разбра след среща в министерството през днешния ден, мотив за която са случаи на прояви на принуждение от страна на педагогическия личен състав към деца в градините.

Столичната община ще отпусне финансиране за построяването на видеонаблюдение в ясли и детски градини, където целият личен състав и всички родители са съгласни. Според синдикатите обаче това нарушава персоналните права и скапва ценностната система на децата. От " Подкрепа " възнамеряват митинги, в случай че видеонаблюдението стане наложително. За митинги приказват и от Инициативния комитет за новаторско обучение - единствената организация, която упорства за наложително видеонаблюдение в детските градини.

Идеята за антистрес стратегия е на ръководителя на Синдиката на българските учители Янка Такева и ще бъде осъществена като дълготрайна мярка, удостовери зам.-министъра на образованието Деница Сачева. Засега не е известно какво ще включват стратегиите.

На този стадий няма по какъв начин да се понижи броя на децата в яслените и култивиран групи поради неналичието на материална база и педагози. След приема на деца със специфични просветителни потребности е всеобща процедура в групите да има над 30 деца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР