Образователното министерство разкри хиляди фиктивни почивки на ученици.Злоупотребите са за

...
Образователното министерство разкри хиляди фиктивни почивки на ученици.Злоупотребите са за
Коментари Харесай

МОН разкри хиляди фиктивни почивки на ученици

Образователното министерство разкри хиляди фиктивни почивки на възпитаници.

Злоупотребите са за над 8 млн. лева, настояват от ведомството. Прокуратурата стартира инспекция.

Вратите на почивна база „ Фиш фиш “ в курорта Албена в този момент са затворени. През лятото обаче в нея са почивали 535 деца, настояват от сдружението „ Ученически отдих и спорт “, което ръководи базата.

Според министерството обаче комплексът тази година въобще не е отварял. Управителката на почивната станция също е сюрпризирана, че лятото тук са почивали деца.

Правим инспекция в още два лагера. Според разкритията на просветителното министерство за тях е заплатен престоят на над 1800 деца в границите на 2 месеца. И те не са работили това лято.

По данни на МОН към 293 хиляди нощувки, към този момент платени от страната на сдружение „ Ученически отдих и спорт “, не са се състояли. Липсват фактури, касов бон и данни за учениците.

Няма нито хартиени, нито електронни регистри за настаняваните деца. В единната система за туристическа информация в интервала от 2019 до 2201 година попадат записи за едвам 6 116 нощувки за деца в базите на сдружението.

В документално мнение от УОС обясниха, че „ министър Денков евентуално е измамен “.

„ Обвиненията в документни измами са догатки на министъра и те би трябвало да бъдат потвърдени по съответния ред. Тъй като ние не разполагаме с одитния отчет, чакаме въпреки всичко той да ни бъде възложен “, написа в позицията на сдружението.

От отрасловото министерство обясниха, че са подали сигнал до основния прокурор. По случая се самосезира и Софийска градска прокуратура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР