Образователното министерство е решило да възложи на два от мобилните

...
Образователното министерство е решило да възложи на два от мобилните
Коментари Харесай

Образователното министерство дава 1.6 млн. лева за интерент в ромските квартали

Образователното министерство е решило да разпореди на два от мобилните оператори да създадат WiFiмрежи в няколко от най-големите ромски квартали в страната. Целта е да се обезпечи достъп на учениците, които живеят в тях, до електронно отдалечено образование.

Поръчката е за над 1.6 млн. лв. без Данък добавена стойност и е предоставена на " А1 България " и БТК. За присъединяване е поканен и третият мобилен оператор – " Теленор ", само че от компанията декларирали, че нямат потенциала да създадат желаните мрежи в указаните периоди и при поставените условия.

Безжична мрежа ще се построява в част от кварталите " Долно езерово ", " Горно езерово " и в целия кв. " Победа " в Бургас, в сливенския кв. " Надежда ", във " Факултета " в София, в " Столипиново " и " Шекер махала " в Пловдив. Интернет достъп ще се обезпечи и на учениците, които живеят в кв. " Боровец " в Кърджали, махала " Предел " в Благоевград, кв. " Нов път " във Видин и в част от кв. " Изток " в Пазарджик.

Мрежите би трябвало да дават опция за управление на наличието, до което учениците имат достъп, с цел да се ограничи несъответствуващото такова. По преценка на шефовете може да се лимитира и достъпът до сциални мрежи и други уеб сайтове.

След приключването на изключителното състояние и връщането на учениците в класните стаи, оборудването за безжичен интернет би трябвало да бъде преместено в посочени от просветителното министерство учебни заведения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР