Образователното министерство даде на прокуратурата Великотърновския университет. Причината са издадени

...
Образователното министерство даде на прокуратурата Великотърновския университет. Причината са издадени
Коментари Харесай

Великотърновският университет на прокурор след сигнал на МОН


Образователното министерство даде на прокуратурата Великотърновския университет. Причината са издадени свидетелства за професионална подготовка „ Учител ” на 170 курсисти от Италия. От висшето учебно заведение отхвърлят констатациите на МОН.

Проверката на просветното ведомство е за интервал от преди две години, оповестява Нова телевизия, съобщи БГНЕС. Тогава във Великотърновския университет са подготвени 170 курсисти от Италия за педагози, препратени там от Европейския политехнически университет в Перник. Причината – университетът в Перник нямал акредитацията за обучаване на педагози.

От МОН настояват, че италианските студенти са записани нелегално първо в Пернишкия университет. От там предлагат на Великотърновския университет „ да обезсили ” издадените свидетелства. От Алма Матер в остарялата столица обаче не смятат, че има проблем с образованието на италианците за учители.

От три години Пернишкият университет е благосъстоятелност на университета в Неапол и от три години си сътрудничи с великотърновското висше учебно заведение. И двете управления не виждат позволени нарушавания при образованието на педагози. Решението на проблема е в ръцете на основния прокурор, до който е адресиран сигналът от МОН.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР