Образователният сектор трябва да получи повече внимание и инвестиции за

...
Образователният сектор трябва да получи повече внимание и инвестиции за
Коментари Харесай

ЮНЕСКО с призив: Образованието да е приоритет след пандемията

Образователният бранш би трябвало да получи повече внимание и вложения за възобновяване на общностите след пандемията , само че към този момент има наклонност към понижаване на финансирането, се споделя в изказване на генералния шеф на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета () Одре Азулай, оповестява БГНЕС. „ Днес, в този Международен ден на образованието, приканвам страните и сътрудниците да приоритизират образованието като общо богатство , като част от възобновяване ", прикани тя. „ Нуждаем се от проект за поддръжка с задоволително финансиране, с цел да отворим безвредно учебните заведения, ориентирани към най-вече в неравностойно състояние и връщането на образованието на пътя за поколението COVID-19 ".
В декларацията се акцентира, че образованието надалеч не е преди всичко в листата за възобновяване: съгласно прогнозите на организацията този бранш ще получи единствено 0,78% от общата помощ в света . Освен това, заради пандемията, финансовата поддръжка за образованието понижава с 12%. " Първоначалната инвестиция в стратегии за възобновяване в допълнение ще понижи с три четвърти разноските, нужни за възобновяване на вредите, породени от COVID-19, " споделиха от организацията. „ За да обезпечи безвредно завръщане в класните стаи, ЮНЕСКО прикани 100 000 000 преподаватели по целия свят да дадат приоритет на имунизационните акции “, се споделя в официалното съобщение. Според организацията, над 800 000 000 възпитаници и студенти или повече от половината от всички възпитаници в света, не престават да изпитват съществени разстройства в образованието. В 31 страни учебните заведения са изцяло затворени, в 48 други времето на часовете е понижено.
 Защита на образованието в ранна детска възраст в подтекста на рецесията COVID-19 Защита на образованието в ранна детска възраст в подтекста на рецесията COVID-19
През юли 2020 година ЮНЕСКО провежда интернационален уебинар на тематика „ Образование ” под патронажа на принцеса Лорентиен от Нидерл...
От началото на пандемията всички просветителни институции в света са изцяло затворени за приблизително 3,5 месеца, до момента в който на някои места тази цифра доближава 5,5 месеца, което значи загуба през по-голямата част от образователната година, се споделя в изказването. Но в случай че при първата вълна на пандемията 190 страни прибягват до тази мярка, в този момент ограничавания са отстранени в 101 от тях. „ Продължителното и неведнъж затваряне на учебните заведения предизвиква възходящи психосоциални вреди на учениците, усилва загубите от образование и риск от отпадане и непропорционално визира най-уязвимите - споделя Азулай.„ Следователно, цялостното затваряне на учебните заведения би трябвало да бъде последна мярка и безвредното отваряне още веднъж приоритет ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР