Образователният министър обяви какви ще са температурите в класните стаи.

...
Образователният министър обяви какви ще са температурите в класните стаи.
Коментари Харесай

Образователният министър обяви какви ще са температурите в класните стаи

Образователният министър разгласи какви ще са температурите в класните стаи. Ще се намерят решения в сходство със законодателството, с цел да не се прекъсва образователният развой, съобщи служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов.
Цялата изпълнителна власт е ангажирана,
с цел да обезпечи естественото отопление в публичния бранш, увери служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов.

„ Смятам, че ще се намерят решения в сходство със законодателството, тъй че да не се стигне до такава степен да се прекъсва образователният развой “, съобщи той.
„ Не се разисква концепцията за понижаване на
минималните температури в класните стаи “, сподели от своя страна здравният министър Асен Меджидиев, който дружно със Сашо Пенов показа план за въвеждане на телемедицина в столичното 55 Средно учебно заведение.
Министър Пенов разяснява въпроса с
високите сметки за отопление на учебните заведения и готовността на просветното министерство да окаже поддръжка.
Той изясни, че във всички 2347 учебни заведения
обстановката е друга и не може да се приказва авансово за използване на една конкеретна мярка. По думите му мярката зависи от съответния проблем.

„ Имаме разбор, какъв брой учебни заведения с какъв тип гориво се отопляват. Оттук нататък ще се вършат планове в границите на закона и след съответен
разбор на потребностите на всяко учебно заведение,
ще се вършат планове по какъв начин може да се обезпечи присъствено образование “, обясни той.

„ Още с началото на служебното държавно управление това, което общо декларирахме с министъра на опазването на здравето, е за оптимално наличие в учебно заведение поради възможна Коронавирус рецесия, а въпреки това – по отношение на отоплението “, уточни просветният министър.
Източник: БТА
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР