Образователните програми на Община Сливен имат подкрепата на Съюза на

...
Образователните програми на Община Сливен имат подкрепата на Съюза на
Коментари Харесай

В писмо до кмета Стефан Радев Съюзът на физиците изразява подкрепа за образователните програми на Общината

Образователните стратегии на Община Сливен имат поддръжката на Съюза на физиците в България /СФБ/, написа ръководителят на Съюза проф. Александър Драйшу в писмо до кмета Стефан Радев. Двамата се срещнаха при започване на ноември в Сливен и разговаряха за създадения Общински център за поддръжка за личностно развиване – Астрономическа обсерватория в града.

„ Подкрепихме основаването на обсерваторията с ясното схващане, че центърът ще обезпечи опция за децата и младежите от Община Сливен и района да задълбочат своите ползи в региона на астрономията, галактическите проучвания и естествените науки. Впечатлени сме, че това е към този момент факт и центърът сполучливо работи, като показваме подготвеност да оказваме помощ и подпомагане. Отчитаме този акт като действителен принос към отбелязването в България на оповестената от Организация на обединените нации 2022 година за Международна година на фундаменталните науки за стабилно развиване, основател на което е СФБ “, написа проф. Драйшу.

Той удостовери, че Съюзът на физиците показва подготвеност за подпомагане по просветителните планове на Община Сливен.  

„ Началните ни взаимоотношения с вас, станаха основа на срещата ни да обсъдим и по по-общи въпроси, свързани с образованието по физика в града и за по-нататъшно съдействие сред Сливенската община и Съюза, което е значително при организирането на събития на Съюза в града. Вашият интерес, схващане и подготвеност за поддръжка ни дават основателна вяра за по-нататъшно ползотворно съдействие сред нас, за което сме ви изключително признателни “, добавя ръководителят на Съюза на физиците в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР