Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград, съобщи

...
Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград, съобщи
Коментари Харесай

Инспектори и полицаи влязоха в Ботевградско училище заради отсъстващи ученици

Образователни инспектори и полиция влязоха в учебно заведение в Ботевград, заяви БТВ. Причината - огромен брой отсъстващи възпитаници и нередности в документите. Директорът и преподаватели настояват, че постройката е била заключена поради инспекцията, а децата - уплашени. Инспекторатът отхвърля.

Проверката е осъществена в петък в гимназия " Стамен Панчев ". Учители настояват, че са видели деца да скачат от първия етаж на учебното заведение. Проверяващите отхвърлят и двете изказвания.

„ Сред учениците не е имало никакво напрежение. Напрежение се сътвори от педагози ”, изясни Росица Иванова от РУО-София област. Проверяващите установяват, че 57% от децата липсват.

" Родителят е този, който ще пусне детето си. Аз отивам и споделям, че това дете би трябвало да пристигна, а той споделя: „ Няма да пристигна ”. Какво да направя аз? ", попита шефът на гимназията Катя Ценева. 

" За страдание констатациите от осъществените инспекции в учебно заведение приказват тъкмо противоположното – за последна неспособност на този шеф да се оправя със служебните си отговорности ", разяснява още Иванова. 

Регионалното ръководство на образованието направило инспекцията и поради резултата на зрелостниците на матурите - междинен триумф 2.87.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР