Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград, съобщава

...
Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград, съобщава
Коментари Харесай

Образователни инспектори влязоха с полиция в училище в Ботевград

Образователни инспектори и полиция влязоха в учебно заведение в Ботевград, оповестява bTV. Причината са огромният брой отсъстващи възпитаници и нередности в документите.

По думи на шефа на гимназия " Стамен Панчев " Катя Ценева и на преподаватели поради инспекцията постройката е била заключена, а децата - уплашени.

Инспекцията в образователното заведение е била осъществена в петък. Учителите описват, че са видели учениците да скачат от първия етаж на учебното заведение, с цел да излязат в огромно междучасие. Проверяващите обаче отхвърлят сходни изказвания. Те изясняват, че един служител на реда на входа задържал закъснелите за минути, с цел да е правилно преброяването на присъстващите вътре. Причината за тази мярка била, че при предходни инспекции се оказвало, че след влизането на инспекторите броят на учениците внезапно се увеличавал.

Росица Иванова от РУО-София област увери, че не е имало напрежение измежду учениците. То се основало от самите педагози.

Проверката открила, че 57% от децата отсъстват. Директорката на учебното заведение изясни, че е безсилна да накара децата да посещават часовете, защото родителите им не ги пускали.

Констатациите от осъществените инспекции в учебно заведение приказват тъкмо противоположното - за последна неспособност на този шеф да се оправя със служебните си отговорности, заключи от своя страна Росица Иванова.

Проверката, осъществена от Регионалното ръководство на образованието, се дължала и на резултата на зрелостниците на матурите - междинен триумф 2.87. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР