Образователната и научната инфраструктура трябва да бъде развивана равномерно в

...
Образователната и научната инфраструктура трябва да бъде развивана равномерно в
Коментари Харесай

Радев призова за равномерно развитие на образованието и науката в света

Образователната и научната инфраструктура би трябвало да бъде развивана отмерено в света. За това прикани президентът Румен Радев в изявлението си на конгрес на ЮНЕСКО на тематиката за бъдещето на образованието. Събитието се състоя в границите на 74-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Според българския държавен глава е належащо доближаване на страните в региона на науката и образованието.

Ако науката и качественото обучение продължат да биват развивани единствено в тесни географски граници, в никакъв случай няма да реализираме тъждество и стабилно развити е, безапелационен бе Радев.
 Организация на обединените нации проговори на български език
Организация на обединените нации проговори на български език

Срещи на Румен Радев в Ню Йорк

Той акцентира, че България поставя старания за основаването на просветителна и научна инфраструктура, която да задържи младите гении, постигнали триумфи в научната сфера. По тази причина с траната ни работи интензивно за основаването на Югоизточния европейски интернационален институт за устойчиви технологии, подкрепян и от Европейската комисия.

Образованието значи напредък, мир и стабилно развиване , по тази причина проблемите на актуалното обучение и визията за неговото развиване би трябвало да бъдат на предпочитано място в дневния ред на политическите водачи, сподели още президентът.

По негови думи образованието би трябвало да построява ясна визия за бъдещето.

Според Радев появяването на нови специалности и темпото на измененията в актуалния свят са толкоз бързи, че все по-често образованието изостава от потребностите на действителния живот .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР