Образователна и творческа програма ще се проведе на 24 юни,

...
Образователна и творческа програма ще се проведе на 24 юни,
Коментари Харесай

Училище за билки ще се проведе в Музея по история на медицината в МУ - Варна

Образователна и креативна стратегия ще се организира на 24 юни, събота - Еньовден в Музея по история на медицината, оповестиха от МУ – Варна.

Импровизирано „ Училище за билки “ ще събере възпитаници и експерти от Факултета по фармация, които ще предадат знанието за лечебните треви по Северното Черноморие – различаване, бране, предпазване, безвредна приложимост и влияние върху здравето.

Доц. Илия Желев, асистентите Петя Бойчева и Галина Димова и медицински лаборант Дарина Катеринова от Факултета по фармация в Медицински университет – Варна ще покажат разнообразни способи на сушене на билките и подготвяне на лечебни артикули от лечебните растения.

Акцент в тазгодишното издание на еньовденския празник в Музея по история на медицината ще бъдат лечебните растения, които се употребяват като подправки на ястия.

Ще бъде обърнато внимание на обстоятелството, че огромна част от ароматите и тревите, употребявани в българските ястия също са билки.

Откриването е в 10,30 часа в музея, в програмата ще взе участие и фолклорен отбор „ Диана “ при университета.

Ще бъдат открити три тематични работилници - „ Хербаризиране на билки, събрани от естествени залежи край Варна “, „ Демонстрации на разнообразни способи на сушене на билките, основаване на билкови торбички срещу нездравословни инсекти “, „ Демонстрации за подготвяне на лечебни билкови артикули – билкови чайове, настойки, отвари, сиропи, тинктури, маслени разтвори, лапи и др “.

Предвидена е полемика с доцент Илия Желев, както и викторина за билките и изобразяване на билки.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР