Образователен сайт, турска лира, компютърна игра и биткойн попадат в

...
Образователен сайт, турска лира, компютърна игра и биткойн попадат в
Коментари Харесай

Джендър и футбол – най-търсени от българина

Образователен уебсайт, турска лира, компютърна игра и биткойн попадат в челната десетка за страната

 0203_1_283464  0203_2_283095
Световното състезание по футбол, Истанбулската спогодба, думата джендър, просветителният уебсайт shkolo и турска лира е търсил българинът най-вече през 2018-а. Това демонстрират данните на най-голямата онлайн търсачка в света Google, която всяка година показва систематизирано най-характерните термини за последните 12 месеца.

Най-голям интерес в интернет за избрания интервал имало към Мондиала в Русия. Последното издание на шампионата по футбол, който се организира през лятото, е абсолютният водач по търсения както в България, по този начин и в международен мащаб. Представители на Google в България обясниха, че до този резултат се е стигнало, откакто се обединят композиция от термини като „ международно състезание ”, „ Мондиал 2018 ”, „ шампионат Русия футбол ” и така нататък

На второ място в класацията на Google за България е просветителният уебсайт shkolo. Той се посещава най-вече от родители на възпитаници, като се попълня от учителите и чиновниците в просветителните центрове. Приложението, създадено от българи, показва подробни данни за ученика, образователната стратегия, оценки, забележки, отсъствия и резюме на уроците, които към този момент са преподадени в час. По този метод родителите могат да следят обширно по какъв начин се показват децата има в клас и на какво равнище са по отношение на връстниците им.

Документът, който провокира извънредно доста мнения и спорни отзиви – Истанбулската спогодба, предстоящо заема своето място в топ 5 на най-характерните термини за 2018-а. Повод за всеобщото неодобрение от вероятно приемане на конвенцията бе противоречивото определение за думата „ джендър ”, която е седма в подреждането на Google за България.

Турската лира, чийто курс падна доста през миналата година, платформата авто изпит, която претендентите за водачи употребяват, с цел да се приготвят за изпит, компютърната игра Fortnite, виртуалната валута биткойн, комбинацията от думи с „ касов бон ” и европейската инструкция GDPR допълват топ 10 на класацията на Google за страната ни.

Интересното тази година в подреждането за страната ни е, че нито една персона не участва в челната десетка. За съпоставяне, предходната година на второ място беше най-хубавият ни тенисист Григор Димитров.

Справки по институции


Проверяваме най-вече АПИ и Национална агенция за приходите


За първи път вършат такова разделяне

 03-10-new За първи път тази година в категориите за най-търсени думи в Google за България се прави обособена такава за институции. Статистката демонстрира, че след платформата авто изпит, на второ място най-вече сме проверявали пътната конюнктура в АПИ.

Комбинацията от думи “НАП информации ” се подрежда на трето място в тази категория. След нея огромен интерес за българина в интернет е представлявала Комисията за отбрана на персоналните данни, предизвикано от приемането на европейската инструкция GDPR.

Последното място в челната петица заема Агенцията по медикаментите.

Разделение по категории


Секс трилър номер едно при филмите

 Третият филм от поредицата „ 50 нюанса ” и тази година провокира голям интерес. Третият филм от поредицата „ 50 нюанса ” и тази година провокира голям интерес.
Секс трилърът “50 нюанса освободени ” е най-търсеният филм от българите в интернет, демонстрират данните на Google за 2018-а. Третата и последна част от поредицата за любовта сред милиардера Крисчън и срамежливата Анастейжа оглави филмовите ранглисти у нас в продължение на седмици при започване на годината. През 2017-а вторият филм от поредицата – “50 нюанса по-тъмно ”, беше на върха в същата категория.

Друг трилър, само че с фантастични детайли, “Венъм ” се подрежда на второ място в същата ранглиста, а в челната петица влизат два български плана – “Лили рибката ” и “Дъвка за балончета ”, както и филмът за “Куин ” и музиканта Фреди Меркюри – “Бохемска рапсодия ”.

При сериалите остава наклонността турските да провокират максимален интерес за българина. За втора поредна годината драмата “Сега и вечно ” се подрежда преди всичко в класацията за най-търсени заглавия на сериали у нас. За разлика от 2017-а обаче този път в топ 5 участват и български планове. Второто място заема “Скъпи наследници ”, а третото – „ Полицаите от края на града ”.

В категория събития най-търсените за 2018-а у нас са “Евровизия ”, Черен петък, Оскари, лунно затъмнение и сватбата на принц Хари.

Филмът „ Черната пантера ” провокира възторг


Меган Маркъл е единствената жива звезда в листата


От умряли звезди се интересуват по света

 03_4 Седем от десетте най-търсени думи в Google за 2018-а в международен мащаб включват имената на умряли в същия интервал звезди. Това демонстрират данните за миналата година на най-голямата интернет търсачка.

На първо място, както и в България, е Световното състезание по футбол, което е и единственото спортно събитие в топ 10. На второ място хората по света най-вече са търсели информация за самоубилия се шведски музикант и диджей Авичи, виновен за шлагери като Wake Me Up, Hey Brother, Levels и други. След него челната тройка добавя различен реализатор – рапърът Мак Милър, който загуби живота си от свръхдоза опиати. Освен със гибелта му той провокира интерес в интернет и с връзката си със световноизвестната поп звезда Ариана Гранде.

Известният като основателя на едни от най-великите супергерои на комиксите „ Марвел ” Стан Лий, изгубил живота си преди месец, също попада измежду най-търсените имена за 2018-а. Първата петица в тази ранглиста приключва филмът „ Черната пантера ”, който провокира възторг по кината и счупи редица върхове по класациите. Лентата направи доходи от над 1.344 милиарда $ и се прочу с съвсем напълно чернокожия екип, виновен за основаването и реализирането му.

Единствената жива звезда в топ 10 на най-търсените термини за 2018-а е някогашната американска актриса и сегашна брачна половинка на английския принц Хари – Меган Маркъл. Тя за повторно попада в това нареждане, откакто предходната година беше на пето място.

Американският ресторантьор Антъни Бурдейн, който лиши живота си през юни т.г., рапърът Екс Екс Екс Тентасион, убит при започване на лятото, ученият Стивън Хокинг и дизайнерката Кейт Спейд са останалите умряли звезди, попаднали в листата на Google в международен мащаб.

Извадки


Ураганът „ Флорънс “ и лотарията вълнуват Съединени американски щати


Погледнати поотделно, в множеството огромни страни най-търсените думи са каквито и в международен мащаб. Но в Съединени американски щати да вземем за пример на второ място е мощният вихър “Флорънс ”, който взе десетки жертви в Северна Каролина. За разлика от класацията за България, в топ 10 попадат още Деми Ловато и резултатите от изборите, както и
лотарията Мега милиони.

Във Велиобритания на второ и трето място се подреждат Меган Маркъл и кралската женитба. В челната десетка намират място и Коли Кардашиян, както и филмът “Роди се звезда ”.

В Германия измежду най-честите търсения през годината попадат Йенс Бюхнер и Даниел Кюблбок, както и лунното затъмнение и олимпиадата. Във Франция пък няма звезди измежду 10-те най-търсени думи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР