Образованието не е задача само на една организация или само

...
Образованието не е задача само на една организация или само
Коментари Харесай

Изцяло нова философия влиза в училищата

Образованието не е задача единствено на една организация или единствено на една институция, съобщи  инж. Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката по време на почналия в НДК първи конгрес „ Знание “ на сп. „ Мениджър “

Новият закон за предучилищното или учебното обучение е напълно нова философия, която демонстрира, че в класната стая стартират да се случват трансформации.

Започваме едно ясно и целеустремено деяние с изкривяване на стандарта какво би трябвало да се случва в учебно заведение, означи инж. Михайлова. В новите образователни стратегии към този момент се залага на компетентностият метод, тъй като учителят освен би трябвало да преподава, а и да увлича и възпитава ценностна система. За да формираме бъдещи водачи, ние самите – учители и шефове би трябвало да бъдем такива, акцентира тя.

„ Така да вземем за пример, задачата, която си слагаме с въвеждането на предприемачество и технологии още от първи клас е децата да стартират да учат, че може да имаш хрумвания, да опитваш, да вземаш решения, с цел да имаме на изхода знаещи, можещи и мислещи хора. “, сподели инж. Михайлова.

Нов предмет, който се вкарва в този момент точно с тази цел е и компютърното моделиране.

Професионалното обучение ще се развива от ден на ден като главен приоритет на системата. За тази цел през днешния ден е основан и експертен съвет по професионалното обучение към министъра на науката, уточни още инж. Михайлова.

Един от знаците, по които в бизнеса през днешния ден се  мери ефикасност и прогрес е партньорствата с учебните заведения и университетите, показа различен главен участник в първия панел на събитието, Виктор Фачев, шеф „ Човешки запаси “, Kaufland България.

Той показа три от положителните практики на компанията за насърчаване на нови познания и умения. Едната от тях е стратегия за подготовка на управителни фрагменти, при която се ползва метода на каскадирано предаване на умения от най-виското равнище до шеф на магазин.  Втората стратегия приготвя „ Управители на бъдещето “. Третата добра стратегия е така наречен e-learning платформа, която поддържа над 80 онлайн образования, предопределени за над 4700 чиновници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР