Образованието на XXI в. не е само знания, но изграждането

...
Образованието на XXI в. не е само знания, но изграждането
Коментари Харесай

Сценичните изкуства влизат в училищната програма

Образованието на XXI в. не е единствено познания, само че построяването на умения и връзки. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, съобщи БГНЕС.
Днес бе подписано съглашение за съдействие сред Министерство на културата и Министерство на образованието и науката. Предмет на съглашението е разширение ползите на децата и учениците към българската еднаквост, обичаи, история и модерни форми в региона на театралното, музикалното и танцовото изкуство, както реализиране на ограничения и действия сред институциите в системата на предучилищното и учебното обучение и държавните културни институции в региона на театралните изкуства в системата на министерството на културата.
Министърът на образованието напомни, че в действителност първо съглашение са подписали предходната година. " Не е толкоз само значим актът на допълнение на това съглашение, а това желаеме да организираме поредна политика на разширение на просветителната среда на учениците ", сподели той. Красимир Вълчев напомни, че предходната година стартирали като част от националната стратегия " Съвременна просветителна среда " модулът " Музеите като просветителна среда ".
" Над 5000 възпитаници са посетили музеи. Това не е малко, само че не е и доста. Нашата упоритост е доста повече възпитаници да имат опция да посетят разнообразни културни институции, да има доста повече междуучилищни изяви, доста повече действия по ползи в региона на изкуствата, които да се организират с други организации освен в региона на изкуствата. Тази година разширяваме към театралните изкуства програмата, надлежно и съглашението е причина за това ", сподели министърът.
Красимир Вълчев уточни, че на 27 март по време на съвещанието на Министерски съвет одобрили националните стратегии за развиване на образованието за 2019 година Отново има модул в програмата, само че този път той не е музеите, а културните институции като просветителна среда.
" Един от целите ни през тази година, ще бъде ние дейно, поредно да въведем т. н. компетентностен метод в система. Той е заложен в Закона за предучилищното и учебното обучение. Образованието на XXI век не е единствено познания, само че построяването на умения и връзки. Много значима част са изкуствата в тази политика, доста значимо е във всеки един част ние да предизвикваме интереса, желанието за учене да вмъкнем разнообразни ползи, дисциплини във всеки един час, само че и по линия на извънкласната действия, по линия на партньорство с други институции, също по този начин ние би трябвало да проведем този компетентностен метод ", сподели просветителният министър. Той уточни, че готвят също по този начин и стратегия с Българска академия на науките повече възпитаници да посетят институтите и музеите на Българска академия на науките.
" Ние сме надълбоко уверени, че културата и образованието са дружно, те ще вървят дружно и отсега нататък и постоянно са били дружно. Колкото повече обществото ни си дава сметка за това, толкоз по-добре за нашето обществото, за нас самите като жители на нашата Република България ", сподели зам.-министърът на културата Румен Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР