Oбразованието и регионалното развитие са две от ключовите политики на

...
Oбразованието и регионалното развитие са две от ключовите политики на
Коментари Харесай

Цветанов: България не получава европейските средства даром

Oбразованието и районното развиване са две от основните политики на държавното управление и ръководещото болшинство в Народното събрание. Това написа зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в формалната си страница в обществената мрежа "Фейсбук ". "През последните два месеца сътрудниците от Министерство на регионалното развитие, от МОН и от Народното събрание обиколиха всички области в страната, получиха противоположна връзка за работата си от жителите и локалната власт, като в същото време демонстрираха на хората какъв брой значима е европейската взаимност както за развиването на образованието, по този начин и за реализирането на разнообразни инфраструктурни планове – които на собствен ред модернизират другите обитаеми места.

Това заявих през днешния ден по време на особено събитие, на което бяха показани резултатите от провелия се в последните два месеца цивилен разговор, показва Цветанов. "Инициативата на ГЕРБ започва на 11 февруари тази година във Велико Търново.

Гражданските разговори на тематика обучение и районно развиване обиколиха всички регионални градове в страната, а в тях се включиха представители на просветителния бранш, на бизнеса, на локалната, изпълнителната и законодателната власт, както и хиляди жители. Заявих изрично, че България не получава европейските средства безплатно, те би трябвало да се заслужат. Ето за какво за следващ път подчертах какъв брой значима роля за просперитета на страната ни има постоянното ръководство на държавното управление с министър председател Бойко Борисов ", разяснява още той.

В рамките на форума доклад и разбор на резултатите от гражданските разговори направиха министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на районното развиване Петя Аврамова, зам.-министрите на образованието Деница Сачева и Таня Михайлова, зам.-регионалният министър Николай Нанков, както и от ръководителят на Комисията по образованието Милена Дамянова и Александър Ненков от Комисията по районно развиване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР