Образованието е в основата на всичко. Tо е едно от

...
Образованието е в основата на всичко. Tо е едно от
Коментари Харесай

PR и медийни експерти предлагат повече практика в образованието


Образованието е в основата на всичко. Tо е едно от най-силните оръжия, които даваме на нашите деца, и по тази причина дружно би трябвало да работим за повишението на неговото качество и на практиката в него. Около това мнение се сплотиха ТВ и радио водещият Ники Кънчев, журналистът и информационен експерт Ани Цолова и PR специалистът Максим Бехар по време на онлайн форума на тема „ Модерен РRoчит на образованието ”.

Събитието за бъдещето на образованието у нас бе проведено от М3 College – първия лицензиран образователен център по PR и връзки в България, който към този момент оперира напълно онлайн. В него участваха още проф. д.н. Любомир Стойков, почетен ръководител на Българската академична асоциация по връзки и теоретичен началник на магистърската стратегия по „ Връзки с обществеността “ в УНСС, създателят на СофтУни Светлин Наков, както и двама от преподавателите в М3 College – Анка Костова, шеф „ Комуникации “ в Комисията за финансов контрол, и Симона Медарова, Senior Account Executive в M3 Communications Group, Inc.

Над 100 души се причислиха към онлайн форума и се включиха в полемика онлайн за перспективите пред просветителната система, смисъла на практическата подготовка и ролята на обществените медии и новите технологии при образованието. Целия запис от събитието можете да гледате тук.

 „ Тайната на триумфа е 10% теоретични знания и 90% работа и опит “, коментира Максим Бехар, изпълнителен шеф на М3 College и M3 Communications Group, Inc. – водещата PR компания у нас. Той добави, че PR-ът е най-динамично развиващият се бизнес в света и по тази причина и образованието би трябвало да се приспособява към тези промени.

Според журналиста и информационен експерт Ани Цолова качественото обучение се нуждае от добра теоретична база, само че и все по-силно застъпена процедура. „ Блатът е теорията, само че кремът е практиката. Аз персонално се научих да бъда публицист в практиката, само че държа извънредно доста и на висшето си обучение “, разяснява Цолова.

„ Теоретичната подготовка е извънредно значима основа. Образованието е едно от най-силните оръжия на нашето общество. Затова е належащо всички ние да работим за това равнището му да се усъвършенства “, съобщи ТВ и радио водещият Ники Кънчев. По думите му методът да се реализира това е да се дават положителни образци и да се описват положителни истории.

Основателят на СофтУни Светлин Наков допълни, че в просветителния развой трябва да бъдат въвлечени представители на бизнеса. „ Недопустимо е хора без един ден трудов стаж да преподават на младите в университетите. Студентите имат потребност да се срещат с проблеми от практиката и да виждат какво е приложението на това, което учат, в действителността “, добави Светлин Наков.

„ Образованието по PR в България се нуждае от сериозна промяна. Важно е да се откри баланс сред теорията и практиката. Системата би трябвало да се допита до практиците, с цел да се приспособява към потребностите на бизнеса “, коментира проф. д.н. Любомир Стойков.

M3 College, първият лицензиран център за професионално обучение по PR у нас, също следва задачата за повече практици и процедура в просветителната система. Колежът мина в напълно онлайн формат през май тази година и сега предлага серия от извънредни курсове, в които учащите се имат имат опция да схванат повече за развиването за актуалните връзки, да се срещнат с най-актуалните PR трендове и да се допрян до неповторими проблеми от практиката. Програмата покрива тематики като корпоративен PR, основаване на наличие, инфлуенсър маркетинг, създаване на бранд, ръководство на обществени медии, цифров маркетинг и други Повече за М3 College можете да научите тук.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР