Образованието е приоритет на всяко едно управление. Може да имаме

...
Образованието е приоритет на всяко едно управление. Може да имаме
Коментари Харесай

Министърът на образованието доволен от над 90% деца в училище

Образованието е приоритет на всяко едно ръководство. Може да имаме усложнения в развиването на просветителната система, само че тя е с обичаи и със съществени педагогичен факултета. С развиването на публичните връзки, развиването на технологиите, новите способи на проучване на филантропичните науки са изисква надграждане на постигнатото.

Това съобщи служебният учебен министър проф. Сашо Пенов пред Българска национална телевизия във връзка 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Той честити празника на всички учители, академични преподаватели, възпитаници и на медиите в това число. Образованието е приоритет, който си слага всяка една страна, увери Пенов и продължи в разсъждения за наличието на празника 24 май - образованието е това, което основава хората, това, което основава техните умения и въз основата на това страната да се развива.

България има добра просветителна система, с обичаи и постоянно ще се развива. Целта е рационализиране на знанията и уменията на децата, с цел да могат един ден да се осъществят на пазара на труда, акцентира Сашо Пенов.

Той посочи, че в България действа механизъм за обсег на децата в учебните заведения. Всяка година индикаторите за обсега се покачват - над 90% от децата са обхванати в просветителната система. От там насетне обаче следва ново предизвикателство - интернационализацията на стопанския живот, с придвижване на хора в разнообразни страни, а по думите на министъра, се сблъскваме със усложнението да обхванем тези деца, които трансформират своята среда на образование.

Според него погрешно е да се употребява терминът огромна промяна в просветителната система и образователните стратегии.

Сашо Пенов не може да каже дали частните уроци водят до по-добри резултати измежду децата. " Какво ли ще стане, в случай че родителите не заплащат за частни уроци, а предизвикват децата си да вървят по-често на учебно заведение ", подчертава просветителният министър.

Той добави, че има усложнения за намирането на учители по математика и физика, само че пък има доста младежи, които желаят да станат учители. " Учителската специалност би трябвало да се упражнява със сърце, а не просто, тъй като заплатата е малко по-висока от останалите ", счита просветният министър.

Сашо Пенов добави в умозаключение, че е належащо време, до момента в който се обновят всички спортни площадки в учебните заведения. Освен политиката на МОН за построяването на модерна спортна среда в учебните заведения е редно да има добре оборудвана модерна спортна площадка и физкултурен салон, които да притеглят учениците, които даже в свободното си време да престояват в учебния двор, сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР