Обратното броене за София Филм Фест започна. Документалните истории заемат

...
Обратното броене за София Филм Фест започна. Документалните истории заемат
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Идва Денят на бащата

Обратното преброяване за София Филм Фест стартира. Документалните истории заемат съществено място, а българските планове към този момент завладяват и други фестивали. Ето кои два кино лентата ще ни показват в Документалния конкурс тази година.

Тайният живот на Вера ” на Тонислав Христов и „ Дворците на народа “ на Мисирков и Богданов. „ Тайният живот на Вера ” надниква в другата действителност на LARP-инг - ролеви игри с действителни персонажи към този момент се практикува и в България. Точно тази процедура е помогнала на Вера. Нейните герои в игрите са мощни дами, които взимат всичко в свои ръце и се борят с демоните.

„ Дворците на народа “ е опит за философско осмисляне на наследството и действителността, в която живеем към този момент 30 години след рухване на Стената. Филмът на сполучливия тандем Борис Мисирков и Георги Богданов, с продуцент Мартичка Божилова печели премията на публиката в Лайпциг, и досега е селектиран за присъединяване в над 15 фестивала по света.

Създателите на „ Титаник ” и „ Аватар ” се насочиха към известна японска манга. Джеймс Камерън и Джон Ландау показват " Алита: Боен ангел ".

Към мегапродуцентския състав се причислява и режисьорът Робърт Родригес. Действието ни придвижва в XXIX век - 300 години след Великата война. Доктор Идо задейства остатъци от киборга Алита - в ролята влиза Роза Салазар, позната от „ Лабиринтът ” и „ Дивергенти ”. Алита стартира да събира мемоари и става войн-преследвач на рискови нарушители. Сред рисковите срещи се намества и любовта.

На кино и до момента в който си седим комфортно във фотьойла. „ Денят на бащата ” ще ни въвлече в една доста мощна история. От 18 февруари Българска национална телевизия стартира излъчването на новия сериал.

Павел Веснаков е режисьор на шестте серии на „ Денят на бащата ”. Весела Бабинова и Захари Бахаров са в основните функции - на фамилна двойка, достигнала точката на шупване на отчуждението. Започва тежката, безкомпромисна борба за настойничество над детето. Патрик Шон Хесън в ролята на сина им, несъмнено е изобретение. Когато любовта си отиде - всеки има своята истина. Вижте я в „ Деня на бащата ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР