Обратното броене за кабинета Борисов 3 започна, а ерозията ще

...
Обратното броене за кабинета Борисов 3 започна, а ерозията ще
Коментари Харесай

Паргов: Вече е ясно, кабинетът Борисов-3 пада

Обратното преброяване за кабинета " Борисов 3 " стартира, а ерозията ще се ускорява. Това предвижда ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов в предаването " Офанзива " по " Канал 3 ".

Според него в партия ГЕРБ към този момент се следи развой на основаване на вътрешна съпротива, а центровете са два - единият е в Народното събрание, а другият - на " Дондуков " №1.

" Предсрочните парламентарни избори са неизбежен и реален завършек на това ръководство, безапелационен е Калоян Паргов. - През идната година, с изключение на европейски и локални избори, явно, че ще има още едни. Ще гласуваме три пъти за благополучие. Натам отиват нещата. Единственият въпрос е дали ГЕРБ ще хвърли оставка или Българска социалистическа партия ще смъкна ГЕРБ от власт ".

Калоян Паргов добави, че няма мощ, която да изкара хората на улицата да стачкуват, в случай че властта не ги е провокирала със своите дейности или безучастие.

" Оставката на Валери Симеонов напълно явно е закъсняла и няма да реши нито един проблем на ръководството сега, счита той. - ГЕРБ сега са заложници на Обединени патриоти, а Обединени патриоти са заложници на властта. Още при започване на мандата на това ръководство споделих, че Обединените патриоти не трябва да се съмняват в едно - че ще ги сполети същата орис като тази на Реформаторите и се оказах прав ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София е безапелационен, че неналичието на доверие във властта и институциите значи единствено едно - това ръководство към този момент е нелегитимно.

" Намираме се в положение на политическа рецесия, която от ден на ден се задълбочава, разяснява Калоян Паргов. - Фактът, че майките ще продължат да стачкуват, до момента в който оставката на Валери Симеонов не бъде гласувана в Народното събрание, тъй като се опасяват да не бъдат излъгани, е доста индикативен. Това значи цялостна липса на доверие във властта и институциите. Която пък изцяло лишава легитимността на актуалното ръководство ".

Според Калоян Паргов фактът, че в дребната коалиция започнаха един на различен да си желаят оставките, също е доказателство за засилващата се политическа рецесия в страната.

" Волен Сидеров искаше оставката на Валери Симеонов – получи я. Сега изиска и тази на Красимир Каракачанов. Сигурно и нея ще я получи…, разяснява той. - Един от най-големите недостатъци на ръководството на партия ГЕРБ обаче е обезличаването на институциите посредством метода, по който употребява властта. Властта не трябва да се търгува. Властта е ужасът на политика и всеки, който е минал през властта го е осъзнал. А най-големият недостатък на властта на ГЕРБ е методът, по който се разходват милиардните бюджетни остатъци - с постановления на Министерски съвет, а не по бюджетни политики. Използват тези средства, с цел да потушават огнищата на обществени напрежения. А това е, меко казано, непрозрачна политика. Нужно ли е да изреждам повече недостатъци?! По този метод институциите се обезличават, стопират да работят, атрофират, жителите губят доверие в тях и идва рецесията ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР