Обратът на настроението към активите на Турция от септември досега

...
Обратът на настроението към активите на Турция от септември досега
Коментари Харесай

Турция остава най-застрашената развиваща се държава

Обратът на настроението към активите на Турция от септември до момента не е направил нищо, което да промени основите на стопанската система, и това трансформира страната в развиващия се пазар, който е най-уязвим на външни шокове, съгласно изследване на Bloomberg Economics.

Инфлацията е втората най-висока всред разрастващите се страни след тази в Аржентина, доста над задачата на централната банка, а прогнозният недостиг по настоящата сметка е максимален, съгласно разбора на икономистите.

Въпреки покачването на лирата след внезапното повишение на главната рента от централната банка и стоплянето на връзките със Съединени американски щати, турската валута към момента е с 30% по-евтина от началото на годината, което значи, че дефицитът би трябвало да се свие в бъдеще.

 Турция остава под максимален риск от разрастващите се страни
Турция остава под максимален риск от разрастващите се страни

Аржентина е идната най-уязвима разрастваща се страна, следвана от Южна Африка и Египет, съгласно изследването.

Въпреки че валутите и облигациите се показват добре спрямо акциите през това тримесечие, има редица провокации, които могат да провокират ликвидация.

Очаква се Съединени американски щати и Китай да разширят комерсиалната си война по-късно този месец. Разходите по заеми в Щатите ще продължат да се покачват, а доларът задържа мощните си позиции.

 Кои са най-застрашените стопански системи от срутва на турската лира?
Кои са най-застрашените стопански системи от срутва на турската лира?

Някои от тях се намират на Балканите

" Инвеститорите ще би трябвало да бъдат все по-селективни в бъдеще. Някои от провокациите, които доведоха до утежняване на пазарните настроения, към момента са налице ", изясни Хана Андерсън, световен пазарен пълководец в JPMorgan Asset Management в Хонконг.

На другия полюс са Tайланд, Русия и Саудитска Арабия, които са най-устойчивите разрастващи се пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР