Обрат настъпи в междинния резултат на битката за Видин, сочат

...
Обрат настъпи в междинния резултат на битката за Видин, сочат
Коментари Харесай

Обрат във Видин! Д-р Цветан Ценков изпревари досегашния кмет

Обрат настъпи в междинния резултат на борбата за Видин, сочат данните на ЦИК. При 66.43% обработени протоколи досегашният кмет Огнян Ценков отстъпва лидерската си позиция на претендента, повдигнат от локална коалиция Съюз на демократичните сили доктор Цветан Ценков.
Още първичната информация от екзит половете малко след края на изборния ден сподели, че управникът на крайдунавския град ще бъде определен на балотаж. Според изнесените нощес числа обаче настоящият кмет имаше преднина от няколко %. По последни данни обаче той е втори с 30.69%, а съперникът му го е изпреварил с 32.83%. Разликата сред двамата е малко под 300 гласа – 4 373 за медика против 4 088 за претендента на ГЕРБ.
Изходът от балотажа и дали съотношението на силите ще остане по този начин обаче няма по какъв начин да се планува от в този момент. На първия тур в кметската конкуренция участваха цели 10-има претенденти. Как ще бъдат разпределени техните гласове сред двамата кандидати ще стане ясно след седмица.
От останалите кандидати най-вече гласове е спечелил Любомир Георгиев от Българска социалистическа партия, който има 17.88%. Красимир Иванов от Движение за права и свободи е с 4.66%, а някогашният градоначалник Герго Гергов, подсилен от коалиция сред Атака и Земеделски съюз има 3.48% от гласовете. След него се подреждат Иван Иванов от Вътрешна македонска революционна организация с 2.38%, Венцислав Димитров от Зелените с 1.81%, Иван Перчински от Демократична България – 1.5% и Ненчо Нешев от Възраждане с 1.16%. Под %, единствено с 34 гласа, е Богдан Гешев от Социалдемократите.
Бюлетини с „ Не поддържам никого “ са пуснали 447 индивида или 3.36% от гласоподавателите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР