Обрасването на политиците с бизнеса не е нещо, което се

...
Обрасването на политиците с бизнеса не е нещо, което се
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Ако не се приеме нов бюджет, парите за пенсии ще стигнат за три месеца

„ Обрасването на политиците с бизнеса не е нещо, което се е появило през вчерашния ден. То съществува в последните 30 години и до момента в който не се постави край, това няма по какъв начин да бъде прекъснато и по тази причина се изискват мощ, кураж, смелост, с цел да може да бъдат реализиран тези промени. “

Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime някогашният народен представител от Има Такъв Народ и финансист Любомир Каримански.
Някъде надалеч в 1991-1992 година е заложен неправилен модел за битие и развиване на правосъдната система. Тя е в основата на всичко, което се развива в едно общество. Ако правосъдната система е заложена по модел, който има някакъв недостатък или по модел, който може да генерира във времето корупция, то през тези 30 години това се наслагва.
В една страна правните устои са най-важното нещо, уточни Каримански и добави, че от това зависи и икономическото развиване на страната.

Според него час по-скоро Народното събрание би трябвало да одобри така наречен удължителен бюджет на 2022 г . По думите му депутатите мат време да го създадат, в случай че бюджетната комисия заседава в четвъртък

Наистина е значимо да има постоянно държавно управление, само че не и непременно. Всеки компромис си има граници “, разяснява някогашният народен представител и добави, че всеки един компромис би трябвало да бъде задоволително необорим и резултатът от него оценен уместно.

Няма и не може да има спор за участието на България в Европейски Съюз и НАТО, само че липсва визионерство за развиването на България , акцентира Каримански.
Ако създадем в Народното събрание, колкото от депутатите имат някаква обща визия от обществените финанси, аз ви подсигурявам, че 95% ще бъдат скъсани. Аз съм очевидец когато обсъждахме бюджета какви празни погледи имаше в залата и каква индиферентност.
Шансовете за постоянен кабинет са все по-малки заради ината, егото и комплексите на политиците, счита Каримански.

В бюджета на държавното публично обезпечаване , където са осигуровките за пенсиите и откъдето от Национален осигурителен институт изплащат самите пенсии, има задоволително доходи за идващите 2-3 месеца . Дори и да няма трансфер от държавния бюджет, те ще могат да обезпечат пенсиите на хората “, уточни финансистът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР