Обръщенията на Володимир Зеленски са точни, емоционални и ефективни. С

...
Обръщенията на Володимир Зеленски са точни, емоционални и ефективни. С
Коментари Харесай

Каква е тайната на речите на Зеленски?


Обръщенията на Володимир Зеленски са точни, прочувствени и ефикасни. С тях той съумя да повлияе на политиката на Запада, споделят специалисти. Но от време на време украинският президент отива прекомерно надалеч.

" Имам потребност от боеприпаси, не от транспорт " - тези думи на Володимир Зеленски, казани на американското управление в отговор на предлагането да се скрие от съветското нахлуване зад граница, към този момент станаха крилати на Запад. В Европа и в Съединени американски щати могат да се купят тениски с този откъс с друг дизайн - с картата на Украйна, с украински боец или с портрета на украинския президент.
Редакцията предлага
" Тези думи бяха 100 % точни ", споделя пред Дъждовни води специалистът по политически връзки Хасо Мансфелд. По-голям контрастност от този сред Зеленски и Путин, седнал на неговата неуместно дълга маса, не би могло да има, отбелязва Мансфелд. Украинският президент е цялостната диаметралност на Путин - със своите постоянни видеообръщения, в които се показва като самоуверен и деятелен водач на народа, даващ отпор на агресора. " Неговите изяви впечатляват ", счита специалистът.

Речите на Зеленски повлияват на държанието на Запада

Облечен с най-обикновена тениска в цвят каки, с брада на три дни - в този неналожителен тип Зеленски, и към парламентите на демократичните страни от целия свят. Намира най-точните думи за всяка публика. " Както вашата храброст избави страната ви от сталинското настъпление, по този начин и нашата храброст дава отпор на това навлизане ", сподели Зеленски, говорейки на осми април пред Народното събрание на Финландия. Към който и да се обръща в Европа, той съумява да направи точни исторически паралели, с цел да изтъкне, че " Украйна в този момент претърпява това, през което вие в миналото към този момент сте минали ".

Германският политолог Андре Хертел от берлинската фондация " Наука и политика " счита, че на Володимир Зеленски доста повече подхожда ролята на достоверен противовес на Кремъл, в сравнение с който и да било от неговите прародители. " В архивите няма негови фотоси с Путин, на които пие шампанско. Той е представител на новото потомство. Спокойно би могъл да бъде и западен политик ", показва Хертел. Анализаторът е уверен, че без впечатляващите обръщения на Зеленски Украйна не би получила толкоз бързо оръжие от западните страни и то в такова количество.

В парламенти, пред интернационалните организации, даже по време на церемонията по раздаването на премиите " Грами ": речите на Зеленски постоянно са настоящи и добре структурирани.

Критичното слово в Бундестага

Според немския политолог в екипа на Зеленски доста деликатно сортират главните послания в неговите речи, с цел да създадат усещане на елитите. " Да вземем да вземем за пример неговото предизвестие: главното обръщение бе да не се допусне основаването на нова стена в Европа. Това е доста мощен знак, речта бе готова доста професионално ", отбелязва Хертел. Речта бе доста сериозна по отношение на немските политици - в нея украинският президент в действителност съпостави съветските бомби със строителството на газопроводи, които заобикалят Украйна, и с несъразмерната нерешителност на Германия във връзка с присъединението на Украйна към НАТО.

Същевременно Андре Хертел установи, че въпреки сериозният звук на Зеленски пред немските депутати да е имал разбираеми учредения, той е бил " на ръба ". " Когато в края на речта си Зеленски се обърна към канцлера Шолц и го прикани към " водачество, с което идващото потомство ще се гордее ", това бе прекомерно. Беше обидно и високомерно ", счита немският специалист.

Стъпи ли изкривено Зеленски с отхвърли да одобри Щайнмайер?

Оттам нататък рецензиите по отношение на Германия и от страна на Зеленски, и от страна на други водещи политици в Киев единствено нарастваха, въпреки че Берлин промени позицията си за доставките на оръжие и увери Украйна във всестранната си поддръжка. " С тези неща би трябвало да се внимава доста. Атмосферата в връзките с Германия може да бъде развалена доста елементарно. А Украйна и по време на войната, и по-късно ще има потребност от голямата поддръжка от всички западни сътрудници без изключение, конкректно и от Германия ", припомня Хертел.

Политическият съветник Хасо Мансфелд на собствен ред счита за неточност и предизвестява, че в очите на доста германци сходни ходове могат да зачертаят позитивния облик на Володимир Зеленски.

" Трябва да се схваща какво значение има в нашата просвета това - човек да може да се извини. Признаването на личните неточности е мощен ход, който у нас се цени. Щайнмайер призна, че. Това не може да не се регистрира. Оскърблението на един от главните ѝ донори няма да помогне на Украйна ", споделя специалистът по политически връзки. И цитира съответни данни: съгласно изследване на телевизионните канали RTL и n-tv едвам една трета от интервюираните поддържат отхвърли на Зеленски да се срещне с Франк-Валтер Щайнмайер. 63 % считат решението му за несвоевременно.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР