Обръщението на Светия синод срещу ратификацията на Истанбулската конвенция вече

...
Обръщението на Светия синод срещу ратификацията на Истанбулската конвенция вече
Коментари Харесай

В храмовете беше прочетено обръщението на църквата срещу Истанбулската конвенция

Обръщението на Светия синод против ратификацията на Истанбулската спогодба към този момент е в православните храмове. Тази заран то беше прочетено от амвона на катедралния храм " Свети Александър Невски " след светата литургия. В него се споделя, че заложените в Конвенцията хрумвания за другарство сред половете се противостоят на изконните разбирания на българския народ. Църквата ни се афишира и срещу въвеждането на образование за " нестереотипните функции на пола " в образователните стратегии.


Обръщението на синода против ратификацията на Инстанбулската спогодба беше публикувано още в понеделник и в него се споделя, че конвенцията съдържа ново схващане за индивида като човек без Бога, който може даже да самоопредели пола си. Църквата се опълчва на понятието " джендър " като обществен пол и счита, че конвенцията протяга ръка на полезностите на българското семейство.
Мелнишки свещеник Герасим, основен секретар на Светия синод: Призоваваме Народно събрание да не ратифицира Истанбулската спогодба, в която се вкарват понятия противоречащи на нашата православна религия, национални обичаи и правна система. Призоваваме българския народ да отстоява вярата си, която го е съхранила във всички исторически тествания!
Подкрепят ли хората църквата?
Сто % поддържам, тъй като мисля, че е вярно. Ние живеем в естествена страна, в която всеки би трябвало да си показва мнението. Но въпреки всичко двата пола са неприкосновени, не мисля, че би трябвало да променяме нещо. Църквата в тази ситуация е доста права. Българска национална телевизия: " За " или " срещу "? За, за ратификацията. Българска национална телевизия: Защо? Защото ние към този момент живеем в подобен век и би трябвало да съобразяваме и мислим да не позволяваме неточности.
В православните църкви и манастири всяка вечер не престават да се четат молебствия към Иисус Христос и Света Богородица да не бъде призната Инстанбулската спогодба. Става дума за молебния канон на пресвета Богородица, който се пее и чете от вярващите по време на духовна тъга.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР