Обръщайки се към гражданите днес, министър-председателят на Северна Македония Зоран

...
Обръщайки се към гражданите днес, министър-председателят на Северна Македония Зоран
Коментари Харесай

Извънредни новини от Зоран Заев за бъдещето на Северна Македония НА ЖИВО

Обръщайки се към жителите през днешния ден, министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев разгласи, че ще предложи провеждането на предварителни парламентарни избори, предава скопската медия ”Фокус “.

„ Това ще бъде моето предложение на утрешната среща с президента Стево Пендаровски. Организиране на бързи предварителни избори допустимо най-скоро, избори, на които жителите ще кажат по кой път ще продължим “, сподели Заев.

Изказването на премиера следва вчерашните интензивни съвещания на разнообразни равнища по отношение на заключенията след срещата на Европейския съвет, на която европейските водачи забавиха вземането на решение за започване на договарянията за присъединение на Македония към Европейския съюз.
"Ние изпълнихме всичко, а Европейски Съюз не съблюдава обещанието си. Те направиха историческа неточност. Всичко, което можехме, направихме. Безспорен факт е, че ние сме жертва на европейска неточност. Аз съм отчаян и гневен”, акцентира министър председателят Заев.

“Поемам върху себе си разочарованието на жителите. Европейският сън на македонския народ няма да бъде погубен. Отговорно стоя пред Вас и заради тази причина желая да чуя Вашата позиция във връзка с провеждането на бързи предварителни избори в най-скоро време. Вие ще решите по кой път ще вървим”, сподели още Заев и добави: “Сериозността на днешния ден изисква съществено решение”.

Той прикани да се продължи по европейския път, тъй като друго води към шовинизъм, изолираност, беднотия и построяването на монументи от стиропор. “Готов съм за нов чист мандат за построяването на европейска държава”, акцентира Зоран Заев и даде обещание да построява добросъседски връзки. “Не са ни нужни разправии със съседите”, сподели още македонският министър председател.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР