Обръщаме модела и го правим справедлив. Не само леките автомобили

...
Обръщаме модела и го правим справедлив. Не само леките автомобили
Коментари Харесай

Последни в Европа въвеждаме тол система, но пък тя е най-иновативна, счита Нанков

" Обръщаме модела и го вършим обективен. Не единствено леките коли да заплащат за издръжката на републиканските пътища, а и тежкотоварните ". Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков по отношение на въвеждането на тол системата у нас. Той е безапелационен, че стартът й ще бъде на 1 март и повече отсрочване няма да има. Постигнахме допустимо най-големия компромис за толтаксите, акцентира Нанков. 
" Превозвачите дадоха мъжката си дума пред нас и поеха ангажимент, че след 3 месеца, според от това какви доходи ще съберем, в случай че не дават отговор на нашите упования, ще разясняваме смяна на цената и обсега на пътища ", разясни още Нанков.
Последни в Европа вкарваме тол система, само че пък тя е най-иновативна, изясни Нанков.
По думите му превозвачите ще имат опция за три метода на възнаграждение за изминатото разстояние:
Първият и най-сложен в организационно отношение метод са по този начин така наречен бордови устройства. От тях все още са закупени към 4000 и те се интегрират.
Вторият е посредством GPS устройства, при които снабдители на декларирани данни - лицензирани и минали през тестова среда, ще дават тези данни на националния снабдител на услуги. 
Третият метод са маршрутните карти, да вземем за пример в Чехия тол системата започва единствено с машрутни карти, разяснява Нанков. Всички Граничен контролно-пропусквателен пункт са оборудвани с изключение на с тези маршрутни карти, със чиновници разполагаем, които ще спомагат на преминаващите превозвачи. Освен това маршрутът ще може да бъде променян в действително време при закупуване онлайн вид на маршрутна карта от приложението на Министерството на районното развиване и благоустройството, сподели още Николай Нанков.
По думите му тематиката с въвеждането на тол системата не просто се политизира. Още от генерирането на концепцията в първия кабинет на Борисов имаше сериозен отпор, само че ние не чакаме нещо друго, съобщи Нанков. 
" Това е извънредно тежка система, сложна от организационна позиция, със комплициран програмен продукт. Очакваме да има седмица, две до три за напасване на всички неясноти ", оптимистът е заместник-министърът.
Ако първите три месеца от тол системата не покажат към 100-110 милиона лв. доходи, каквито са упованията от страната, още веднъж ще има индексация, добави още Нанков. 
Още по тематиката четете в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР