Обръщам внимание на поредните „спешни“ обществени поръчки, обявени от Столична

...
Обръщам внимание на поредните „спешни“ обществени поръчки, обявени от Столична
Коментари Харесай

Манолова слага в плик името на фирма, която ще спечели обществена поръчка


Обръщам внимание на следващите „ незабавни “ публични поръчки, оповестени от Столична община посредством нейните транспортни сдружения. Този път са за 80 млн. лв. за електрически микробуси и електробуси. Това сподели претендентът за кмет на София Мая Манолова.

„ Готова съм да слага в плик името на претендента, който ще завоюва едната социална поръчка, оповестена от Столична община “, разгласи Манолова и добави, че във вторник ще даде на публицистите плика.

Тя призна, че публичните поръчки са в полза на столичани, само че посочи, че те ще бъдат отворени безусловно преди изборите. Едната поръчка е трябвало да се отвори на 9 октомври, само че датата е изменена на 23 октомври. „ За да няма време да се развихри скандал с авансово спечелилия претендент “, разяснява Манолова.

Тя акцентира, че изискванията в процедурите са ограничаващи и съгласно специалисти са готови за съответни претенденти. „ Условията са заложени тъй че единствено съответната компания да завоюва поръчката “, добави тя.

От „ Волт “ предадоха на Мая Манолова 15 ограничения. Партията упорства да се знае по какъв начин общинските съветници гласоподават, да има свободен достъп до съвещанията на общинския съвет, за отчетност на районните кметове, да се вземат ограничения за пътната сигурност в София, както и за замърсяването на въздуха.

Мая Манолова посочи значимостта на обезпечаването на гласност и бистрота в работата на Столична община и администрацията. „ Подкрепям предлагането да има гласност по какъв начин е дал своя вот всеки общински консултант “, съобщи тя.

Манолова уточни, че Столична община е една от дребното общини, които нарушават закона, като не позволяват жителите на съвещанията на общинския съвет.

„ Ще направя тъй че медиите и жителите да могат да участват на съвещанията, да имат опция в края да изкажат мнения “, разгласи тя. По думите й е значимо да може да се наблюдават онлайн договорите и разноските на Столична община.

„ В понеделник ще показва програмата си, ще включа и предложенията на „ Волт “, съобщи Мая Манолова./topnovini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР