Обръщам се към вас с огромната молба да не манипулираме

...
Обръщам се към вас с огромната молба да не манипулираме
Коментари Харесай

5 часа спорове за декларацията на ПП за бюджета

Обръщам се към вас с голямата молба да не манипулираме народните представители с данните, които изнасяте за дълга. Вие казахте, че нарушаваме Маастрихтските критерии и съобщихте данни, че 2021 година бюджетът е приключил с 3%, а този през 2022 година също с 3%. Критериите са на начислена, а не на касова основа, това вие доста добре знаете. Тази година ще приключим по Маастрихтските критерии с недостиг 4,4% “, сподели Кирил Ананиев, обръщайки се към Асен Василев и Кирил Петков.

Ако гласуваме вашата декларация, вие оспорихте цифрата на бюджетния недостиг. Добре, да предположим, че МФ ще усъвършенства ръководството на своите разноски и дифицитът ще бъде към 5-5,5% или сред 8-9 милиарда лева За да се извърши това, което сте записали във вашата декларация, да се внесе бюджет с 3% недостиг, в случай, че и вие, и Българска социалистическа партия ще заложите обществени разноски, това значи, че служебният кабинет, би трябвало да смъкна недостига под 2%. Това значи, че служебният кабинет би трябвало да понижи обществените средства на ведомства и общини с 3-4%, което съставлява 15% понижение на разноските, с цел да реализираме това, което сте заложили във вашата декларация, разяснява още Ананиев.

Причината да се внесе бюджет с недостиг 3%, е тъй като служебния кабинет и предложил два варинта – за 3% и 6%. Каквито и разноски да бъдат препоръчани, вие знаете че би трябвало да се вмъкнем в рамката от 3%, отговори Асен Василев от Политическа партия.

Г-н Ананиев не се хващайте на тази въдици. 3% недостиг пък ние ще забележим след това още какъв брой разноски ще ни трябват и ще забележим какъв брой Брутният вътрешен продукт ни би трябвало. Над 200 млрд дълг ще стигнем, подсигурявам ви. Това е доста плосък номер, отвърна Асен Василев.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР