Обръщам се към Вас с молба да приемете моето и

...
Обръщам се към Вас с молба да приемете моето и
Коментари Харесай

Обръщение от управителя на ВиК - Плевен по повод водния режим

Обръщам се към Вас с молба да приемете моето и на сътрудниците от ВиК-Плевен опрощение за неудобствата, породени от въвеждането на режимно водоснабдяване в град Плевен и региона! Проблемната обстановка се сътвори вследствие неналичието на превалявания от месеци и настъпилото трайното засушаване, което засегна и област Ловеч, а водоснабдителна група „ Черни Осъм “ е главен източник за доставянето на питейна вода за Плевен и доста селища в региона.
Количествата, които постъпват от там сега са сериозно ниски и са в пъти под нужното, с цел да се обезпечи непрестанно водоснабдяване. Местните ни водоизточници от шахтовите кладенци на водоснабдителни групи Биволаре, Долна Митрополия и Крушовица също са намалели фрапантно и не могат да компенсират дефицита.

Допълнително ситуацията се усложнява и от честото прекъсване на водата, което води до смяна на налягането и разтърсвания във водоснабдителните мрежи, заради което се усилва броят на повреди и течове.
Въпреки всички тези условия Ви убеждавам, че вършим всичко належащо да овладеем обстановката и въведеното режимното водоподаване е последна мярка, само че в действителност няма друга техническа опция със съществуващата в сегашния миг инфраструктура!

Целта е в часовете, когато водата е спряна, да се акумулират водни количества, с които да се обезпечи непрекъснато водоснабдяване за всички консуматори, според от опциите на водоснабдителната система. Постигнахме сделка с управлението на ВиК- Ловеч, макар сериозното състояние с дебита на ВГ „ Черни Осъм “, да се подават повече водни количества в нощните часове, с цел да може да се облекчи ситуацията с водоснабдяването денем за град Плевен
и региона.

Моля за Вашето схващане и благодаря за търпението, тъй като Вашето доверие е доста значимо в този тежък миг!

С почитание:
инж. Климент Тодоров, Управител на
„ Водоснабдяване и Канализация “ ЕООД- Плевен
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР