Обработват столичните паркове, градини и междублокови пространства срещу кърлежи, съобщиха

...
Обработват столичните паркове, градини и междублокови пространства срещу кърлежи, съобщиха
Коментари Харесай

В София пръскат паркове, градинки и междублокови пространства срещу кърлежи

Обработват столичните паркове, градини и междублокови пространства против кърлежи, оповестиха от Столична община. Санитарната обработка стартира на 8 април. Тя е от рано заран до 10 часа при удобни климатични условия и при ниска трева.

Обработват се зелени площи в " Борисова градина ", парк " Света троица ", " Южен парк ", парк " Гео Милев " и други

В регион " Слатина " към този момент са обработени междублокови пространства. Предстои да се третират и тези в регион " Младост ". След това ще се третират и останалите региони на територията на Столична община. Гробищните паркове и транспортните обекти ще бъдат обработени след привършване на ларвицидната обработка и дератизацията.

Третираните терени се отбелязват от изпълнителите авансово с табели за типа обработка. На тях би трябвало да бъде изписан потребления препарат, карантинен интервал, компанията реализатор и телефон за контакт. Обработката на общинските зелени площи против кърлежи се прави наложително два пъти годишно през месеците април и май и през август и септември.

Обработките за гробищните паркове, транспортните обекти, както и паркове и градини към общинското дружество, става след възлагане от Столична община и се управляват от дирекция " Зелена система ". Специализираният надзор се реализира от специалисти на Столичната РЗИ.

В същото време от в община Ловеч оповестиха, че на 10 април ще има декаризационна обработка (против кърлежи и бълхи). На уеб страницата на общината са посочени местата, където ще има такава обработка, с цел да се избегне натравяне на пчелните фамилии. Обработката ще бъде с айкън 10 кс, доза 20мл./1дка. с карантинен интервал - 24 часа.

В община Ловеч ще бъдат обработени детски площадки, междублокови пространства, градинки, алеи към реката и към театъра. В листата са включени и близките села с. Александрово, с. Брестово, с. Баховица, с. Владиня, с. Горан, с. Горно Павликени, с. Дойренци, с. Дренов, с. Деветаки, с. Йоглав, с. Къкрина, с. Лисец, с. Славяни, с. Слатина, с. Умаревци, с. Чавдарци

Останалите села ще бъдат пръскани след 13 април .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР