Обработка на пощенски пратки, подлежащи на митническо оформяне, да се

...
Обработка на пощенски пратки, подлежащи на митническо оформяне, да се
Коментари Харесай

Ускорява се обработката на пощенски пратки, подлежащи на митническо оформяне

Обработка на пощенски колета, подлежащи на митническо оформяне, да се реализира централизирано - това планува нов план сред „ Български пощи “ ЕАД и Агенция „ Митници “, който започва от 1 август 2019 година в София и до края на 2020 година ще обхване цялата страна. Обработката ще се прави в Българския разменно-сортировъчен център на сдружението в София, кв. „ Нова Враждебна “, ул. „ Челопешко шосе “ 31, където се обитава и профилирано митническо бюро, основано с цел да обслужва процеса на обработка на пощенските колета. Във връзка с това от 01.08.2019 година „ Български пощи “ ЕАД прекратява доставянето на пощенски колета в пощенската станция на ул. Веслец № 84.

Реализирането на новия план ще даде опция да се унифицира процесът, както и да се подсигурява еднакъв достъп до услугите, предоставени от „ Български пощи “ ЕАД, свързани с митническото оформяне на колета на рационална цена за всички консуматори, както в огромните градове, по този начин и в отдалечени региони в страната. С въвеждането на новия план клиентите ще получават информация с SMS на посочен от тях мобилен номер, в деня на приемане пратката в България.

Преместването на пощенската станция е по отношение на подготовката на сдружението за осъществяване на Пакета за електронна търговия на Европейския съюз и употребяваните в процеса ИТ системи.

Клиентите на „ Български пощи “ ЕАД могат да се възползват от услугата „ Митническо посланичество “. За да я заявят е належащо да изпратят документи по е-поща, факс или да ги подадат във всяка пощенска станция в страната. Гражданите ще спестят време, пратките ще се обработват и доставят по-бързо, ще се спестят транспортни разноски. Дружеството не трансформира цените за обработката на пощенските колета, подлежащи на митническо оформяне. Цената на услугата е извънредно атрактивна и конкурентна.

Не се анулира опцията жителите персонално или посредством упълномощено лице да освобождават колета, като съпътстващите пратката документи ще се получават в пощенската станция по адрес на снабдяване. В тези случай декларирането се прави със общоприета митническа декларация, данните за която се подават по електронен път. Информация по какъв начин може да се случи това е оповестена на интернет страницата на Агенция „ Митници “ в секция Информация за граждани/ Получаване на пощенски и куриерски колета.

Всички колета, които не подлежат на митническа обработка ще се получават както до момента в офисите от мрежата на „ Български пощи “ ЕАД по адрес на снабдяване.

На уеб страницата на „ Български пощи “ ЕАД е оповестено цялостно изложение на услугата на сдружението „ Митническо посланичество “, условията, мостри и формуляри на нужните документи, както и имейли и телефони на пощенските станции към Митници в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР