Обособяването на паркинг на територията на „Свободна зона – Русе“

...
Обособяването на паркинг на територията на „Свободна зона – Русе“
Коментари Харесай

Обособяват паркинг за чакащи тирове на територията на „Свободна зона – Русе“

Обособяването на паркинг на територията на „ Свободна зона – Русе “ за тировете, чакащи да преминат границата при пункт Дунав мост, ще облекчи натовареното трасе и ще се избегнат опашките по пътя към Силистра. Това беше разисквано на среща на регионалната администрация с управлението на " Свободна зона ", съобщи БНР.

Идеята е камионите, които в този момент изчакват реда си към границата по пътя към Силистра и русенския бул.”България”, да паркират на специфичен терен. Предвижда се паркингът да е на територията на “Свободна зона” и да бъде подготвен в границите на идващия месец, като на него ще бъдат обезпечени тоалетни, бани и контейнери за боклуци. Тировете ще заплащат такса от 5 евро за престой в границите на 24 часа.

Оказва се, че предлагането на кмета на Русе Пенчо Милков колоната от камиони да изчаква в третата лента на бул.”България” е неприложимо, защото теренът не дава отговор на нужните условия. Според информация от Областното пътно ръководство, поискана от регионалния шеф Борислав Българинов, основаното преди време трасе като буферен паркинг е тротоар и няма опцията да понася тежестта на товарни коли над 20 тона.

Колоните от тирове и неналичието на каквито и да е условия за водачите продължава да е един от най-тежките проблеми на района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР