Обособяването като жилищни зони на кварталите Зора“ и Железник“ е

...
Обособяването като жилищни зони на кварталите Зора“ и Железник“ е
Коментари Харесай

Експерти: Старозагорските Зора и Железник да се обособят като жилищни зони

Обособяването като жилищни зони на кварталите „ Зора “ и „ Железник “ е измежду рекомендациите към локалната администрация от специалистите, които създадоха предварителния план на Генералния проект за организация на придвижването на Община Стара Загора. В жилищните зони ще работят специфични правила за придвижване, които ще са наложителни за всички транспортни средства.
„ Генералният проект за организация на придвижването, който сме подготвили съдържа 10 съществени схеми. По време на тяхното правене е изработен разбор на всички кръстовища с централизация на осъществени пътно-транспортни катастрофи “, изясни по време на извършеното нощес публично разискване ръководителят на плана Диана Русинова  от ДЗЗД “Интегрирани градски системи ”. Според нея проблемите с организацията на придвижването са резултат от непрекъснато променяни нормативни условия. „ През последните 30 години нормативната база е променяна няколко пъти “, изясни тя.
Русинова е безапелационна, че би трябвало да се предизвикват жителите да употребяват повече градския всеобщ превоз, а той би трябвало да е задоволително безвреден и наличен. Направеният разбор на спирковото стопанство сочи, че дребна част от спирките не дават отговор на нужните условия. „ Спирките от всеобщия градски превоз би трябвало да бъдат задоволително необятни, че употребяваните транспортни средства да могат да влизат напълно, а не една част от рейса да бъде в платното за придвижване, защото това основава причина за пътнотранспортни катастрофи (ПТП) “, добави тя. Ръководителят на плана съобщи, че е нужна смяна на местоположението на спирките в обсега на кръговото кръстовище до стадион „ Берое “.
 Старозагорска снаха представя Града на липите на състезанието Мисис България Старозагорска снаха представя Града на липите на състезанието " Мисис България "
В оспорваната борба за короната на „ Мисис България “ Стара Загора ще бъде показана от 27-годишната Камелия Тодорова. Тя е...
От експертния екип подчертаха, че огромна част от пътните знаци на територията на община Стара Загора са сменени с нови и отговарящи на условията. Сред рекомендациите към локалната администрация е въвеждането на възбрана за придвижването на пътни транспортни средства с маса над 12 тона на територията на уличната мрежа на града с изключение на по особено обозначени направления. Експертите считат, че построяването на нови велоалеи ще обезпечи по-добра съгласуваност сред маршрутите и ще способства за тяхното по-системно потребление от жителите. 
В процеса на подготовка на предварителния план на Генералния проект за организация на придвижването са взети под внимание и над 40 проблематични сектора, посочени от жителите. Сред рекомендациите е и така наречен „ Зелена зона “ в града да бъде в карето сред „ Отец Паисий “ и „ Св. Патриарх Евтимий “ в посока изток-запад и сред „ Ген. Гурко “ и „ Ген. Столетов “ в направление север-юг. Когато няма условия за въвеждане на платено паркиране в посочения периметър паркирането да бъде неразрешено напълно, поучават специалистите.
„ Тенденцията в международен мащаб е да се дава преимущество на пешеходния и различния превоз. В Стара Загора тази наклонност е следвана с построяването на пешеходната зона по бул. “Цар Симеон Велики “, акцентира инж. Димитър Кирилов от проектантския колектив. Пешеходните пътеки, граничещи с първокласна улична мрежа, би трябвало да са осветени, посочи той и добави, че са направени рекомендации за отделяне на нови пешеходни пътеки.
В направения разбор изключително внимание е отделено на организацията на придвижването към учебни заведения, детски градини и лечебни заведения, които генерират повече пешеходен трафик. Предлага се скоростта в тези сектори да се ограничи до 30 километра в час. Според специалистите обособеното еднопосочно придвижване би трябвало да се резервира. Уличната мрежа в община Стара Загора е от ортогонален вид и е с обсег 264 километра, от които 67 са улици от първостепенно значение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР