Оборудвана и ремонтирана зала за упражнения във Факултета по журналистика

...
Оборудвана и ремонтирана зала за упражнения във Факултета по журналистика
Коментари Харесай

Скандално: Оборудвана аула в Софийския университет тъне в прах 10 години

Оборудвана и ремонтирана зала за извършения във Факултета по публицистика в Софийския университет не се употребява поради недовършен ремонт. Вече съвсем 10 години студенти и преподаватели са принудени да организират лекции и изпити в дребни зали, макар че от 2009 година има построена зала с над 130 места.
Когато през 2009 година зала със 130 места е оборудвана и обзаведена, студентите и преподавателите от Факултета по публицистика в Софийския университет имат вяра, че към този момент няма да им се постанова да учат в условия от предишния век.
„ Има някои лекции, в които се събират ПР-и и публицисти дружно. Двете специалности образуват най-малко 130 индивида и няма място за всеки”, изяснява Митко Маринов, член на Студентския съвет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски”.
Финансовата рецесия поставя стоп на цялостния ремонт на крилото и по този начин хиляди, дадени за усъвършенствания, остават заключени в новата зала, а проблемите - нерешени.
„ Освен положително озвучаване с доста добра озвучителна техника, има компютри надлежно, мултимедия, без която всяка една огромна зала няма по какъв начин да съществува”, споделя още Митко Маринов, член на Студентския съвет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски”, предава Нова тв.
„ Конкретните аргументи новата част от западното крило да не се употребява е, че то е недостроено. Горните етажи са недостроени и заради тази причина нямаме акт 16, с цел да можем да ги използваме”, изяснява зам.-деканът по стопанската активност проф. Чавдар Христов.
„ Наложило се е да се води правосъдно дело, за което имаме информация, че университетът е наказан на 200 000 лева.”, изяснява Митко Маринов, член на Студентския съвет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски”.
Делото завършва преди две години, а Софийският университет е наказан да изплати 20 000 лв. на компанията. Докато приключат правосъдните борби, ремонтът е замразен, а финансиране няма. До наскоро.
В писмен отговор от Ректората на Софийския университет оповестиха за NOVA, че към този момент са отпуснати 130 000 лева за дотъкмяване на плана. Уверяват, че в случай че парите още веднъж не стигнат, остатъкът ще се набави от бюджета на Факултета по публицистика.
А до момента в който се чака рестарт на довършителните работи, към този момент построеното е почнало да се разрушава. В най-оптимистичните прогнози, студенти и преподаватели ще могат да влязат в новата, остаряла зала най-рано при започване на 2019 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР