Оборотите в търговията на дребно ускоряват ръста си през окотомври,

...
Оборотите в търговията на дребно ускоряват ръста си през окотомври,
Коментари Харесай

С над 17% се ускори през октомври търговията на дребно през интернет

Оборотите в търговията на дребно форсират растежа си през окотомври, демонстрират календарно изгладените данни на Националния статистически институт (НСИ).

През есенния месец оборотът в раздел „ Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети “ по съпоставими цени, нараства с 0,5% по отношение на септември и с 4,9% на годишна база.

На годишна база оборотът на търговията на дребно нараства по-значително при: търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет – със 17,4%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 16%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита – с 10,4%, и търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения – със 7,3%.

Намаление е записано при търговията на дребно с компютърна и информационна техника – със 7,1%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 1,7%.

През октомври се следи по-значителен растеж на оборота по отношение на септември при търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет – с 4,4%, и в търговията с фармацевтични и медицински артикули – с 3,4%.

В Национален статистически институт пресмятат, че има понижение при търговията на дребно с компютърна и информационна техника – с 2,8%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения – с 1,6%. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР