Оборотите на търговските обекти по Черноморието са се увеличили с

...
Оборотите на търговските обекти по Черноморието са се увеличили с
Коментари Харесай

Регистрираните приходи в Обзор скочили със 149% този юли

Оборотите на комерсиалните обекти по Черноморието са се нараснали с над 100 млн. лв. този юли в съпоставяне със същия месец на предходната година. Това демонстрират данните от отдалечената връзка на Националната организация за приходите (НАП) с касовите апарати.

Най-голям растеж на приходите отбелязва Обзор, регистрира Национална агенция за приходите. Увеличението за юли там е със 149% на годишна база.

Повишаване на оборотите е регистрирано и в огромните курорти. В Албена да вземем за пример растежът е с 62%, в Златни пясъци – с 11 на 100, а в Слънчев бряг – с 10%.

Общо 24 хиляди инспекции е направила приходната администрация по Черноморието от началото на годината, като главният акцент са отчитането на обороти и издаването на касови бележки. За неиздаване на фискални бонове са и най-големият брой наказания, следвани от открити разлики сред наличностите в касите и регистрираните обороти и неналичието на фискални устройства.

От Национална агенция за приходите напомнят, че от тази година за пръв път неиздаването на касова записка се глоби с изключение на с санкция и със запечатване на комерсиалния обект. До момента са запечатани 113 обекта. Приходната организация регистрира, че нормално обектите остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването. Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на [email protected].
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР