Оборотът в търговията на дребно се увеличава през май с

...
Оборотът в търговията на дребно се увеличава през май с
Коментари Харесай

Потреблението нараства с 0,6%

Оборотът в търговията на дребно се усилва през май с 0,6% по отношение на април и с 6,3 на 100 в съпоставяне със същия месец на 2017 година Това демонстрират предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

През май 2018 година се следи нарастване на оборота по отношение на предходния месец при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 1,8%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 1,4% и търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 1,3%.

Намаление е маркирано при: търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2,5%, търговията на дребно с компютърна и информационна техника и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - по 0,5%.

През май 2018 година в съпоставяне със същия месец на 2017 година оборотът нараства по-значително при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 10,5%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 10,2% и търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 8,5%.

Спад е регистриран при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 6,7% и търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 1%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР