Оборотът в търговията на дребно през януари нараства с 0,2%

...
Оборотът в търговията на дребно през януари нараства с 0,2%
Коментари Харесай

Потреблението нараства с 0,2% през януари

Оборотът в търговията на дребно през януари нараства с 0,2% по отношение на декември и с 4,4% в съпоставяне със същия месец на миналата година. Това демонстрират предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

През януари 2018 година се следи по-значителен растеж на оборота по отношение на предходния месец при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 6,4%.

Намаление е маркирано при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 5,6%, търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 0,9%, търговията на дребно с разнородни артикули - с 0,6% и търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 0,3%.

През януари 2018 година в съпоставяне със същия месец на 2017 година оборотът нараства по- доста при: търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 5,7%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита и търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - по 5,5% и търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 4,8%.

Спад е регистриран единствено при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 10,1%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР