Оборотът в търговията на дребно нараства с 1.2% през октомври

...
Оборотът в търговията на дребно нараства с 1.2% през октомври
Коментари Харесай

Оборотът в търговията на дребно нараства през октомври

Оборотът в търговията на дребно нараства с 1.2% през октомври в съпоставяне със същия месец на 2018 година, демонстрират предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

През октомври оборотът в търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения резервира нивото на предходния месец. При търговията на дребно с нехранителни артикули се следи нарастване с 0.2% в съпоставяне със септември, до момента в който при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали се следи понижение с 1.4%.

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, по-значително повишаване се следи при: търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 3.6%, търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 0.7%.

През октомври 2019 година в съпоставяне със същия месец на 2018 година оборотът нараства при търговията на дребно с нехранителни артикули (без търговията с автомобилни горива и смазочни материали) - с 2.1%, и при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.6%. Спад от 0.2% е регистриран при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения.

По-значителен растеж на годишна база при търговията на дребно с нехранителни артикули (без търговията с автомобилни горива и смазочни материали) е регистриран при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 8.9%, търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 8.8%, и търговията на дребно в неспециализирани магазини с разнородни артикули - с 6.3%. Спад е регистриран при търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули с 10.7%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР