Оборотът на предприятията в обувната промишленост и производството на облекло

...
Оборотът на предприятията в обувната промишленост и производството на облекло
Коментари Харесай

Оборотът на българските предприятия произвеждащи облекло и обувки надхвърля 3 млрд. лв.

Оборотът на предприятията в обувната индустрия и производството на облекло надвишава 3 милиарда лева през 2017 година Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на Национален семинар за бранш текстил, облекло, кожи и обувки, проведен от IndustriALL European Trade Union и IndustriALL Global Union.

„ Редица български предприятия в бранша работят на най-високо равнище и извършват поръчки за водещите фешън марки в света “, уточни зам.-министър Манолев и акцентира, че за предходната година браншът образува близо 8% от общия експорт на страната. По думите му това е един е от секторите, които се развиват стабилно през последните години и е измежду обичайните промишлени производства на България, които разполагат с добра суровинна база, построена инфраструктура и имат значима роля в обезпечаването на работни места.

„ Браншът обезпечава претовареност на над 100 хиляди души, а в производството на текстил и облекло работят над 5 000 компании “, сподели още Александър Манолев. Той подчертава, че с помощта на европейските фондове редица предприятия в България са били осъвременени през последните години и заяви, че до края на 2018 година следва оповестяването на процедура „ Подобряване на индустриалния потенциал в дребни и междинни предприятия “ по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, по която могат да аплайват и предприятия, които създават текстил и облекло. Общият бюджет на процедурата е 75 млн. евро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР