Обожаваме кафе и можем да го пием сутрин, обед и

...
Обожаваме кафе и можем да го пием сутрин, обед и
Коментари Харесай

Кафето, системата 2B-Alert Web 2,0 и кое е най-доброто време, за да пием кафе

Обожаваме кафе и можем да го пием заран, обед и вечер. Това обаче не значи, че всеки един миг от деня е подобаващ за нова доза кофеин.

Затова и американски военни учени взеха решение да измислят логаритъм, който пресмята тъкмо това - по кое време е най-хубавото време да си вземем нашата.

Идеята да се създадат всички тези калкулации е, че когато кафето се пие в несъответствуващото време, то няма стремежи освежителен резултат. Благодарение на логаритъма обаче, действието и изгодите от кофеина се усъвършенстват.

По думите на основателя си Жак Райфман от Медицинския проучвателен център към армията на Съединени американски щати, логаритъмът е в положение да усили възприятието ни за жизненост до 64% - в случай че сме изпили същото количество кафе както нормално, само че в точното време.

А въпросната система е със свободен достъп и носи името 2B-Alert Web 2,0. Просто би трябвало да се записваме, да зададем нужните часове, в които желаеме да сме оптимално свежи и тя ще пресметна по кое време и какъв брой кафе би трябвало да пием.

Алгоритъмът употребява данните, които сме показали, с цел да пресметна минималните количества кофеин, само че с максимален резултат. От Daily Mail предизвестяват, че кофеинът има друго влияние върху другите хора, по тази причина би трябвало да имаме поради, че резултатите могат да варират. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР